Γυναικοκτονία 41χρονης: Τη σκότωσαν ο σύντροφος και ο φίλος του- Σοκάρει η περιγραφή

 Γυναικοκτονία 41χρονης: Τη σκότωσαν ο σύντροφος και ο φίλος του- Σοκάρει η περιγραφή

Για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άντρες ηλικίας 39 και 34 ετών. Εν τω μεταξύ σοκάρουν οι περιγραφές του ενός εκ των δύο στις αρχές. “Με το που μπήκε στο σπίτι, τον βοήθησα να την ακινητοποιήσουμε και την ρίξαμε στο κρεβάτι” είπε ο φίλος και συνεργός και συνέχισε λέγοντας ότι εκείνη πάλευε για να ξεφύγει από τα χέρια τους. Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές”.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της γυναικοκτονίας

Η 41χρονη Γεωργία ήταν έγκυος δύο μηνών και μητέρα ενός παιδιού 13 ετών. Η σορός της γυναίκας υποδείχθηκε στις Αρχές από τον φίλο του φερόμενου ως δράστη του εγκλήματος και συντρόφου της Γεωργίας, ο οποίος «έσπασε» και ομολόγησε στην αστυνομία ότι βοήθησε τον φίλο του να ξεφορτωθούν το πτώμα. Βρέθηκε νεκρή σε ένα μπαούλο σε δασώδη περιοχή στη Χαλκιδική με πολλαπλές μαχαιριές.

Ο σύντροφος της Γεωργίας ανακρινόταν όλη νύχτα αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχει ακόμα ομολογήσει. Τα κίνητρα του γυναικοκτόνου δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο ο φίλος του έκανε λόγο για οικονομικές διαφορές. Ο συνεργός που ομολόγησε ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα αλλά πως μόνο βοήθησε τον φίλο του να κρύψουν το μπαούλο με το πτώμα.

Τα όσα έχει πει ο φίλος του και φερόμενος συνεργός στο έγκλημα ενώπιον των αστυνομικών προκαλούν σοκ και οργή. Σύμφωνα με τον ίδιο, την περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι και ήδη είχαν συζητήσει για τη δολοφονία της, αν και όπως κατέθεσε, ο σύντροφός της δεν τού αποκάλυψε τον λόγο που ήθελε να την σκοτώσει.

Περιέγραψε τις τελευταίες δραματικές στιγμές της 41χρονης Γεωργίας. «Με το που μπήκε στο σπίτι, τον βοήθησα να την ακινητοποιήσουμε και την ρίξαμε στο κρεβάτι» είπε ο φίλος και φερόμενος συνεργός και συνέχισε λέγοντας ότι εκείνη πάλευε για να ξεφύγει από τα χέρια τους.

Τότε, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος, ο σύντροφός της άρπαξε ένα μαχαίρι και άρχισε να την μαχαιρώνει. Στη συνέχεια, την έβαλαν μέσα στο μπαούλο για να ξεφορτωθούν το πτώμα της. Kάθε μέρα οι δύο άνδρες έβγαζαν πράγματα από το σπίτι προκειμένου να εξαφανίζουν οτιδήποτε είχε σχέση με την άτυχη Γεωργία και με το έγκλημα. Πέταξαν τα ρούχα και το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της.

Δεν πρόλαβαν ωστόσο να πετάξουν τα σεντόνια, τα οποία οι αστυνομικοί έστειλαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Σε αυτά βρέθηκαν ίχνη και των τριών. Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι προηγήθηκε πάλη. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι το κίνητρο της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου. Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι το οικονομικό.

Εξ’ αρχής, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, δεν έβρισκαν κάποιον λόγο για τον οποίο να ήθελε να εξαφανιστεί η 41χρονη γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος στο παιδί του συντρόφου της και μητέρα ενός άλλου 13χρονου παιδιού από προηγούμενο γάμο της. Γνώριζαν, επίσης, ότι η εγκυμοσύνη αυτή δεν ήταν ανεπιθύμητη και θεωρούσαν ότι ύστερα από τόσες ημέρες και έπειτα από τόσο μεγάλη κινητοποίηση, εάν η 41χρονη είχε εξαφανιστεί με δική της θέληση, θα είχε δώσει κάποιο σημάδι ζωής. Θεωρούσαν πολύ πιθανόν ότι η γυναίκα έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

  • Σημειώνεται ότι ο σύντροφός της, που έχει βγει αρκετές φορές στα κανάλια κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την 41χρονη να μιλήσει στις αρχές, θεωρείτο από την αρχή ύποπτος. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει το κινητό του τηλέφωνο, σε μία προσπάθεια να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα.

Μέσω των αναλύσεων του κινητού, που γίνονται στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί θέλουν να επιβεβαιώσουν, μεταξύ άλλων, εάν όντως η 41χρονη είχε στείλει αυτά τα μηνύματα, που υποστήριζε ο σύντροφός της, καθώς η πρώτη εντύπωση που είχαν ήταν ότι είναι στημένα. Επίσης, θέλουν να διαπιστώσουν με ποιους άλλους ανθρώπους έχει επικοινωνήσει ο σύντροφός της, καθώς φαίνεται πως είχαν βάσιμες υποψίες ότι εκτός από τον σύντροφο υπήρχε κι άλλο άτομο, που γνώριζε το τι πραγματικά συνέβη στην 41χρονη έγκυο.

Ο φίλος του πάντως, ο οποίος είναι σεσημασμένος, είναι εκείνος που υπέδειξε και το σημείο όπου είχαν πετάξει το μπαούλο με τη σορό της άτυχης γυναίκας. Ο ίδιος πάντως, λέει ότι ο ρόλος του ήταν βοηθητικός όσον αφορά στη μεταφορά του μπαούλου.

Σχετικά Άρθρα