Χιόνια στην Αττική- Έκλεισε ο δρόμος στην Πάρνηθα- Μπόρες χιονιού τα ξημερώματα

 Χιόνια στην Αττική- Έκλεισε ο δρόμος στην Πάρνηθα- Μπόρες χιονιού τα ξημερώματα

Αισθητή είναι πλέον η αλλαγή του καιρού τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά και το κρύο να είναι πλέον “τσουχτερό”. Τα πρώτα χιόνια έφτασαν στην Αττική, ξεκινώντας από το μεσημέρι της Τρίτης από την Πάρνηθα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του meteo θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (9/1) στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, με τις ριπές των βορειοανατολικών ανέμων να ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μεγάλα ύψη βροχής σημειώνονται στα ανατολικά τμήματα. Στην Πάρνηθα οι ριπές ανέμων ξεπέρασαν τα 98 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο συνδυασμός του βαρομετρικού χαμηλού και των ψυχρών αερίων μαζών έχει φέρει επίσης χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ:

Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα χιονίζει από τα 600-400 μέτρα και κυρίως στις περιοχές της Μεσσηνίας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων, την κεντρική Στερεά, την κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο.

Μάλιστα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία

Οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα έξι και επτά μποφόρ έχουν δημιουργήσει ήδη αρκετά προβλήματα, με δέντρα να πέφτουν και να δημιουργούν καταστροφές.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των σταθμών της Αθήνας και του ΣΚΑ – Αφίδνες, καθώς δέντρο έπεσε στις γραμμές κοντά στη Δεκέλεια, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων, σύμφωνα με τη Hellenic Train.

Οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών Intercity 53 και Intercity 54 θα εξυπηρετηθούν με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα – Αφίδνες. Αναμένονται καθυστερήσεις σε όλα τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα.

Νωρίτερα, προβλήματα προκλήθηκαν και στη Χαλκιδική, με τη χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους να προκαλούν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στους κεντρικούς δρόμους. Παράλληλα, μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν και κολώνες ηλεκτρισμού έπεσαν.

Έντονες βροχοπτώσεις

Έντονες είναι οι βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στo Στρατώνι Χαλκιδικής με 78 mm.

Διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης

Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονοπτώσεων διέταξε η Τροχαία το απόγευμα της Τρίτης (9/1). Η οδηγία ανακοινώθηκε λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών.

Με αλυσίδες τα αυτοκίνητα, διακοπή κυκλοφορίας από το τελεφερίκ

Μετά τις 17:00 η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ λόγω του χιονιού και του παγετού. Το βίντεο από το Forecast Weather δείχνει μάλιστα ότι σε κάποια σημεία το έχει στρώσει, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και προβλήματα με οδηγούς που δεν έχουν αλυσίδες.

https://fb.watch/ptdeSV0e5f/

 Και σε άλλα σημεία στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και σε κάποια νησιά, έχουμε χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -1 βαθμούς Κέλσιου με χιόνι στους δρόμους της πόλης, ενώ το ίδιο συμβαίνει τη Σαμοθράκη, στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, σε περιοχές στη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Σχετικά Άρθρα