Παρασκήνιο/Ένοπλες Δυνάμεις: Αλλάζει η ηγεσία του στρατεύματος- Οι επικρατέστεροι

 Παρασκήνιο/Ένοπλες Δυνάμεις: Αλλάζει η ηγεσία του στρατεύματος- Οι επικρατέστεροι

Ενόψει των επικείμενων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η θητεία του στρατηγού Φλώρου δεν ανανεώνεται περαιτέρω και η αποστρατεία του φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και τους άλλους τρεις αρχηγούς: ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr χρεώνονται δύο σημαντικά γεγονότα: την έκρηξη πυρομαχικών στην Αγχίαλο, εκτεταμένες απώλειες μέσων και υλικών στην Βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο…

Επικρατέστεροι για την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης διοικητής Στρατιάς και ο αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας νυν αρχηγός Στόλου με περισσότερες πιθανότητες να έχει ο αντιστράτηγος Χούπης ο οποίος κατά την περίοδο (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

  • Έχει υπηρετήσει στην ΑΣΔΕΝ (ζώνη ευθύνης Νήσων) και στις Ειδικές Δυνάμεις αλλα και σε καίριες Διοικητικές και Επιτελικές θέσεις. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του στρατηγού Χούπη είναι πως ΔΕΝ υπήρξε φερέφωνο του Φλώρου.

Η πιθανή επιλογή Χούπη για την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αυτόματα θέτει σε αποστρατεία τον νυν αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη ο οποίος είναι αρχαιότερος του Χούπη.

  • Στον Στρατό γρίφος παραμένει η επιλογή του νέου αρχηγού ΓΕΣ. Επικρατέστερος για αρχηγος ΓΕΣ θεωρείται ο αντιστράτηγος Δημήτρης Κωστίδης που υπηρετεί στην ΑΣΔΥΣ (διοικητική Μέριμνα). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Nottingham Trent University.

Κατά τη διάρκεια της Σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και ως Διοικητής υπηρέτησε στην 289 ΙΜΑ (Σαμοθράκη), στην 6η ΕΜΑ (Βυρώνεια), στην 212 ΕΜΑ (Λαγός).

  • Στο Ναυτικό ο αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας εγκαταλείπει τον Ναύσταθμο και έρχεται με φόρα στο Γενικό Επιτελείο για να καταλάβει είτε την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή την θέση του αρχηγού ΓΕΝ.
  • Στην Αεροπορία προωθούνται για την θέση του αρχηγού ΓΕΑ προωθείται ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης νυν Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), υπεύθυνος για τον έλεγχο, τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση του εφοδιαστικού συστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης για την θέση του αρχηγού ΑΤΑ προωθείται ο υποπτέραρχος Βασίλειος Παπαχρήστου νυν Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ).

Σχετικά Άρθρα