Αναγνωστοπούλου: Η οικογένεια Μητσοτάκη αρέσκεται στην “ιδιωτική εξωτερική πολιτική”

 Αναγνωστοπούλου: Η οικογένεια Μητσοτάκη αρέσκεται στην “ιδιωτική εξωτερική πολιτική”

Το παρασκήνιο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στην οικία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά, σχολίασε η ανεξάρτητη βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, μέσω ανάρτησής της στον λογαριασμό της στο Facebook.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της πως πέραν από την αναφορά ότι οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται “στην καλύτερη τους περίοδο”, ακόμη το κοινό δεν έχει πληροφορηθεί τι άλλο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο πολιτικών.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κυρίας Αναγνωστοπούλου:

Ήρθε ο κ. Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ελλάδα. Ήρθε ουσιαστικά μια “ιδιωτική επίσκεψη ” , στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη στον “κόλπο της Σούδας που επιβεβαιώνει την εταιρική μας σχέση ” όπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ειδήσεις δεν έχουν βγει μέχρι τώρα που να μας διαφωτίζουν για κάτι, πχ για τα της Μέσης Ανατολής σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.

Αυτού του τύπου όμως η “ιδιωτική εξωτερική πολιτική“, που συνηθίζεται από την οικογένεια Μητσοτάκη, δεν μου μοιάζει ιδιαίτερα εποικοδομητική για τη χώρα.

Αυτό το άνετο, το προσωπικό, το ζεστό κλίμα κλπ, που αποπνέει μια επίσημη συνάντηση σε ιδιωτικό παρ’ολα αυτά χώρο , έχει επικοινωνιακό βάρος για τον οικοδεσπότη (κ. Μητσοτάκη), δεν ξέρω όμως τι σημαίνει για τη χώρα.

Ήρθε, είδε και απήλθε λοιπόν ο κ. Μπλίνκεν. Απλά επιβεβαίωσε ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην καλύτερη φάση των σχέσεων τους.

Ουδέν νεώτερον, τουλάχιστον ως είδηση δημοσιοποιημένη.