Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

 Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

Στο Ρέθυμνο γιόρτασε τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποδεχόμενη πρόσκληση του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου. Ακολούθως παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι Ρεθύμνου και ευχήθηκε στα παιδιά, τους νέους και μεγαλύτερους που έπεσαν στη θάλασσα για την ευλογία του Σταυρού.

«Σήμερα ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, την έξοδο προς το φως της αλήθειας και την αλληλεγγύη. Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι αυτή τη γιορτινή μέρα κοντά στους νησιώτες μας, σε μία ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των περισσότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το Ενετικό Λιμάνι εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση», ανέφερε σε δηλώσεις η ΠτΔ.

Ακολούθησε μικρή βόλτα στην Παλαιά Πόλη, όπου βρέθηκε στην Κρήνη Ριμόντι και ενημερώθηκε για στοιχεία του μνημείου, ενώ επισκέφθηκε και γωνιές της πόλης τις οποίες η δημοτική Αρχή αναδεικνύει, όπως η Στοά Πυθαγόρα. Η κ. Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο και στελέχη της αυτοδιοίκησης, απόλαυσε τον καφέ της σε κατάστημα εστίασης στην Παλιά Πόλη, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται προσκεκλημένη σε γεύμα του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία ωραία σύμπτωση, την ημέρα του φωτισμού των υδάτων «να είναι παρούσα για πρώτη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου η οποία εκπροσωπεί ένα θεσμό που είναι η άμυνα του πολιτεύματος. Από την άλλη αναδεικνύει τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία που φαίνεται ότι, όταν έχεις ικανότητες και αξιοσύνη και εργάζεσαι με συνέπεια, μπορείς ακόμη και στο ύπατο αξίωμα της χώρας να βρεθείς. Οπότε πιστεύω πως εκφράζει ένα συμβολισμό σε αυτό το αξίωμα. Θεωρώ ότι το τιμά με τον καλύτερο τρόπο, με τη γλυκύτητα και τη σωφροσύνη και σύνεση που έχει ως άνθρωπος. Δεν είναι τυχαία προσωπικότητα η κυρία Πρόεδρος. Έχει μία λαμπρή καριέρα στη δικαιοσύνη και νομίζω ότι έχει αποδείξει ότι το κύρος της και οι γνώσεις της είναι απαραίτητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλα αμφιβητούνται ακόμα και δημοκρατία».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό, για άλλη μία χρονιά, στη μεγάλη αυτή ημέρα για την Ορθοδοξία, φέτος έχουμε τη χαρά για την παρουσία της ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου. Πολύ μεγάλη χαρά και για το Ρέθυμνο για όλους μας να συνεορτάζουμε σήμερα. Εύχομαι σε όλους φώτιση, να έχουμε μία χρονιά με ενότητα και υγεία στις οικογένειες όλων». Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε: «Η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτεί το γεγονός ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ισχυροποιηθεί και γεωστρατηγικά αποτελούμε μία νησίδα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και βεβαίως έχουμε ενισχυθεί ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα και σήμερα θα έχουμε ιδιαίτερα ευχάριστα νέα από τη σημερινή συνάντηση, που μέχρι το βράδυ θα έχουν ανακοινωθεί».

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντάς ότι «όπως έχει πει και ο υπουργός κ. Δένδιας, προχωρούμε σε μία σειρά αλλαγών στις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως στο ζήτημα της θητείας, ώστε να μπορούν οι νέοι που θα υπηρετούν τη θητεία τους να έχουν τις αντίστοιχες δεξιότητες τελειώνοντας τη στράτευσή τους, οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες και για την επαγγελματική τους ζωή. Θα έρθει έναν νομοσχέδιο τους επόμενους μήνες. Είμαι βέβαιος ότι θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή με μία ευρεία πλειοψηφία, διότι θεωρώ πως είναι προς μία σωστή κατεύθυνση».

Φώτιση και καλή χρονιά ευχήθηκε σε όλους ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και «όλα όσα δεν βρήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, εύχομαι το 2024 να τα δώσει σε όλο τον κόσμο».

Η αντιπεριφερειάρχς Μαρία Λιονή έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» και ευχήθηκε «σε όλους τους ανθρώπους να έχουν υγεία γαλήνη και ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί της μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν δυστυχώς ακόμα σήμερα. Το Ρέθυμνο είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία ήρθε και γιορτάσαμε μαζί. Το Ρέθυμνο την υποδέχτηκε πάνδημο, σήμερα μάλιστα που είναι μέρα χαράς και ελπίζω μιας και είναι η αρχή του έτους, όλες οι μέρες να είναι όμορφες και καλύτερες στο εξής».

Σχετικά Άρθρα