“Μυστικά” και υπονοούμενα για την “υπουργοποίηση” Κασσελάκη…

 “Μυστικά” και υπονοούμενα για την “υπουργοποίηση” Κασσελάκη…

Σχετικά με την αποκάλυψη του Μανώλη Καπνισάκη (Documento) ότι ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα” Αντώνης Διαματάρης μετέφερε το 2019 πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον 30χρονο τότε Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει υπουργός στην πρώτη κυβέρνησή του συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει εύκολα. Μαξίμου και Διαματάρης (που είχε οριστεί υφυπουργός αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από αποκαλύψεις σχετικό με το …πτυχίο του) το διαψεύδουν κατηγορηματικά, Καπνισάκης/ Κασσελάκης και Κουμουνδούρου επιμένουν.

Παραμένει, όμως, η απορία γιατί ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έβαλε στην πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα την συγκεκριμένη στιγμή. Αφορά την ανάδειξη της αξίας του Στέφανου Κασσελάκη δια της “επιβράβευσης” του, ήδη από το 2019, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Θα ήταν ιδιαίτερα περίεργο κάτι τέτοιο. Επιπλέον, θα μπορούσε να γίνει αρκετά νωρίτερα, όταν η “Καθημερινή” και μετά η “Εφημερίδα των Συντακτών” αποκάλυπταν άρθρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον “Εθνικό Κήρυκα” με εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό. Αντιθέτως, αυτή η “πληροφορία” κρατήθηκε μυστική και “σερβίρεται” τώρα για να διαψευστεί όπως θα ανέμενε κανείς. Είναι ο λόγος του Μητσοτάκη (διά του κυβερνητικού εκπροσώπου και του φερόμενου ως διαμεσολαβητή Διαματάρη) εναντίον του λόγου Καπνισάκη- Κασσελάκη.

Στην Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η διάψευση Διαματάρη, ωστόσο, κάνει λόγο για πρόταση υπουργοποίησης μετά τις εκλογές του 2019, ενώ ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κρούση που έγινε λίγο πριν τις εκλογές. Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: γιατί να θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης, τώρα, να έρθει στο φως η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον ορίσει υπουργό του -και σε ποιό υπουργείο, άραγε;

Ωστόσο, αυτή η περίεργη ιστορία δεν σταματά σε αυτά. Η πλευρά Κασσελάκη “υπενθύμισε” στον πρωθυπουργό ότι τον είχε διευκολύνει (στις ΗΠΑ) για κάποια “οικογενειακά θέματα”. Και επανέφερε αυτή την διάσταση και σε δεύτερη ανακοίνωση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε αυτή την γεμάτη υπονοούμενα ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όσες ύβρεις και χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

-Θα μας απαντήσουν επιτέλους αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του;

-Ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019;

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη». Επιμένει σε αυτό;» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν τονίζοντας πως:

«Είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί «fake news» έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρώμικη δουλειά, παραμονή των Θεοφανείων».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά που έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλης Καπνισάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Documentο, ότι το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης προσέγγισε τον κ. Κασσελάκη για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού – την οποία και αρνήθηκε- ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως «δεν πρόκειται καν για παραποίηση της πραγματικότητας, αλλά για αποκύημα της φαντασίας του κ. Καπνισάκη και κατ’ επέκταση του κ. Κασσελάκη».

Έπεται συνέχεια

Η ανακοίνωση δημιουργεί την αίσθηση πως μεταξύ Μητσοτάκη και Κασσελάκη (με διαμεσολάβηση Διαματάρη ή και απευθείας;) υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας. Ακόμα κι αν είναι ακριβές κάτι τέτοιο, γιατί δεν το είχε αποκαλύψει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;

Μήπως, υπάρξει, τελικά, και νέος γύρος αντιπαράθεσης σχετικά με αυτό το ζήτημα; Αλλά και πάλι ποιά διευκόλυνση θα μπορούσε να παράσχει ένας 30χρονος ομογενής με θητεία στην Goldman Sachs και στα ναυτιλιακά στον αρχηγό -τότε- της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό, την οποία δεν θα μπορούσε να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από άλλες επαφές που, ως γνωστόν, διαθέτει με άνεση στις ΗΠΑ;

Είναι, όμως, προφανές πως ο έμπειρος δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης δεν άναψε το φυτίλι εν αγνοία του Στέφανου Κασσελάκη και χωρίς σχέδιο για πιθανά επόμενα βήματα. Εκείνο που δεν είναι προφανές είναι για ποιόν λόγο εξελίσσεται μία αντιπαράθεση με μυστικά και υπονοούμενα με το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία εν τέλει δημιουργεί (μαζί με τις Σπέτσες) νέο κύκλο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και τραβάει το ενδιαφέρον από την αντιπολίτευση που θα έπρεπε να είναι το βασικό μέλλημα της Κουμουνδούρου.

Σχετικά Άρθρα