Χάρτες με τις περιοχές που θέλουν προσοχή – Νέα ανάρτηση Κολυδά

 Χάρτες με τις περιοχές που θέλουν προσοχή – Νέα ανάρτηση Κολυδά

Για καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι μιλά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς σε νέα ανάρτηση αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024).

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Για το Σάββατο – Θεοφάνεια

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β) Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

xartis01 78022
xartis02 464e0

Την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

xartis03 b9cb7

β) Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Στους χάρτες : (α) η θέση του χαμηλού αργά το απόγευμα του Σαββάτου, (β,γ) ο 24ωρος υετός Σαββάτου & Κυριακής και τέλος (δ) το πεδίο των ανέμων το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Σχετικά Άρθρα