Καταγγελία Ανοιχτής Πόλης για παράταξη Μπακογιάννη – Μας απέκλεισαν από την Δημοτική Επιτροπή

 Καταγγελία Ανοιχτής Πόλης για παράταξη Μπακογιάννη – Μας απέκλεισαν από την Δημοτική Επιτροπή

Τον αποκλεισμό της Ανοιχτής Πόλης από τη Δημοτική Επιτροπή, μετά από μεθοδεύσεις της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» καταγγέλλει ο Κώστας Ζαχαριάδης. Σε κοινή του δήλωση με τους δημοτικούς συμβούλους της Ανοιχτής Πόλης Δέσποινα Αλεβυζάκη και Διάνα Βουτυράκου, τονίζει ότι πρόκειται για πράξη αυταρχισμού. Όπως τονίζουν Κώστας Ζαχαριάδης, Δέσποινα Αλεβυζάκη και Διάνα Βουτυράκου, «η δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη αποφάσισε να αποκλείσει από την Δημοτική Επιτροπή ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή την ψηφοφορία σε κοινό ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου συνολικά.

Είναι άλλη μια πράξη αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας, ακόμη και τώρα που βρίσκεται στην θέση της αντιπολίτευσης».

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι υπογραμμίζουν ότι «αυτή είναι η συντηρητική παράταξη και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική διοίκηση. Ιδιοκτησιακή αντίληψη των θεσμών, της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Όσες μεθοδεύσεις κι αν οργανώσει ο κ. Μπακογιάννης, όποιον θεσμικό στραγγαλισμό και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση, η Ανοιχτή Πόλη θα είναι παρούσα κοινωνικά και πολιτικά σε όλα τα δρώμενα της πόλης» καταλήγουν.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε: «Από την στιγμή που η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη επέλεξε, με βάση τον συσχετισμό που έχει, να εκπροσωπηθεί μόνο αυτή στις θέσεις που αντιστοιχούν στην αντιπολίτευση, αρνούμενη την πρόταση που κάναμε να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση τουλάχιστον των τριών πρώτων συνδυασμών της αντιπολίτευσης, εμείς θα απέχουμε από αυτή την διαδικασία».

Ως τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν: Ρωξάνη Μπέη (Αθήνα Τώρα), Ανδρέας Γραμματικογιάννης (Αθήνα Τώρα), Γιώργος Γιάνναρος (Αθήνα Τώρα), Θωμάς Γεωργιάδης (Αθήνα Τώρα), Πόπη Γιαννοπούλου (Αθήνα Τώρα), Ευγένιος Κολλάτος (Αθήνα Ψηλά), Εμμ. Καλαμπόκας (Αθήνα Ψηλά) και Νικόλαος Αβραμίδης (Αθήνα Ψηλά).

Ως αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν: Ελένη Ζωντήρου (Αθήνα Τώρα), Πάρης Χαρλαύτης (Αθήνα Τώρα), Ζαχαρούλα Αγρογιάννη- Μουκριώτου (Αθήνα Τώρα), Τρύφων Καββαθάς (Αθήνα Τώρα), Άρτεμις Σκουμπουρδή (Αθήνα Τώρα), Κατερίνα Γκαγκάκη (Αθήνα Ψηλά), Χρήστος Τεντόμας (Αθήνα Ψηλά), Γιώργος Βουλγαράκης (Αθήνα Ψηλά).

Σχετικά Άρθρα