Καπνισάκης:Ο Διαματάρης μεσολάβησε για χαρτοφυλάκιο στον Κασσελάκη-Διαψεύδουν Μαξίμου, πρώην υφ.ΥΠΕΞ, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Καπνισάκης:Ο Διαματάρης μεσολάβησε για χαρτοφυλάκιο στον Κασσελάκη-Διαψεύδουν Μαξίμου, πρώην υφ.ΥΠΕΞ, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, δηλώνει στη συνέντευξή του στο Documento, ότι ο Αντώνης Διαματάρης που μεσολάβησε, του πρότεινε χαρτοφυλάκιο στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

Προσθέτει πως η απάντηση που εισέπραξε ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» -με τη σύντομη υπουργική θητεία- ήταν αρνητική.

Όπως λέει ο Μανώλης Καπνισάκης ο οποίος γνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη από όταν ήταν 14 ετών: «…ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα…»

Και προσθέτει:

«Το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφ. Κασσελάκης αρνήθηκε»

Μαρινάκης: Προϊόν επιστημονικής φαντασίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε για το δημοσίευμα: “Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.”

Σχολίασε μάλιστα ότι: “Δεν είναι κακό να έχει κάποιος υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά όταν αυτό συναντάται με διαρκή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, δεν είναι καλό”.

Ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι “αντιλαμβάνεται ο κόσμος πόσο στερείται σοβαρότητας αυτή η είδηση” και πρόσθεσε:

“Θέλει να μας πει λοιπόν ο κ. Καπνισάκης και ο κ. Κασσελάκης κατ’ επέκταση – γιατί υποθέτω ότι δεν δόθηκε εν αγνοία του αυτή η συνέντευξη – ότι ο Μητσοτάκης λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός πρότεινε ένα υπουργείο άνευ περιγραφής, δηλαδή οποιοδήποτε υπουργείο, σε ένα άτομο από τους πολλούς που ήταν υποστηρικτής του μέσω της αρθρογραφίας του. Δηλαδή ήρθε ο πρωθυπουργός και είπε σε έναν άνθρωπο που έγραψε άρθρα υπέρ του να πάρει ένα όποιο υπουργείο.”

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε: “Αυτό που λέει ο κ.Καπνισάκης δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν είναι απλά αλλοίωση της πραγματικότητας ή παραποίησά της, είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας.”

Ο Αντώνης Διαματάρης από την πλευρά του αναφέρει στο Twitter:

«Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη και Διαμάταρη – “Η πρόταση έγινε πριν τις εκλογές του 2019”

«Επειδή μιλά αβίαστα για “fake news” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον προϊστάμενό του;» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη που ήρθαν ως απάντηση στη συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μανώλη Καπνισάκη σχετικά με πρόταση του πρωθυπουργού στον Στέφανο Κασσελάκη το 2019 για υπουργικό πόστο.

  • Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως “αρθρογράφο υποστηρικτή” του κ. Μητσοτάκη», τονίζουν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντας του επανειλημμένως την εκτίμησή του».

«Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη», τονίζουν οι ίδιες πηγές οι οποίες απαντώντας στη διάψευση του τελευταίου μέσω ανάρτησης του στο Twitter επισημαίνουν:

«Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε “μετά τις εθνικές εκλογές”.

  • Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…».

Νέες δηλώσεις Μαρινάκη και Διαματάρη

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε το απόγευμα της Παρασκευής τους ισχυρισμούς του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε πριν τις εκλογές του 2019 στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει υπουργείο στην κυβέρνηση της ΝΔ.

  • «Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή… Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις νεότερες διαρροές της Κουμουνδούρου σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη βοήθεια και για οικογενειακά του ζητήματα.

«Δυστυχώς, απέναντί μας έχουμε μια επιθεώρηση. Αυτό δεν είναι ευχάριστο όταν μιλάμε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε επίσης ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο Mega και έκανε λόγο για διαρροές με στοιχεία «μειωμένης ηθικής» καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ισχυρισμούς για τα οικογενειακά ζητήματα επιχειρεί να διαστρεβλώσει ακόμα και την κατηγορηματική διάψευση που έκανε ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα Αντώνης Διαματάρης.

  • «Όλα αυτά είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αόριστα και παντελώς ατεκμηρίωτα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο θέμα, με νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, επανήλθε και ο Αντώνης Διαματάρης, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ.

  • «Στερείται σοβαρότητας ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρότεινα …υπουργείο στον κ. Κασσελάκη “με δική μου πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη”».

Σχετικά Άρθρα