Ιράν: 11 συλλήψεις για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κερμάν

 Ιράν: 11 συλλήψεις για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κερμάν

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 11 άτομα, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί. Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανέφερε σήμερα, Παρασκευή (5/1), ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα στην Κερμάν που παρείχαν υποστήριξη σε δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενώ άλλοι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές του Ιράν.

Παράλληλα, σήμερα τελέστηκαν αρκετές από τις κηδείες των θυμάτων, με τους συγγενείς τους να είναι συντετριμμένοι και το πλήθος να φωνάζει «εκδίκηση, εκδίκηση», σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση.

«Θα σας βρούμε όπου και αν είστε», είπε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, στην ομιλία του σε μια κηδεία στην Κερμάν.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις «θα αποφασίσουν το πού και πότε θα αναλάβουν δράση».

Σχετικά Άρθρα