Πόλο: Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική το Ευρωπαϊκό, νικώντας 10-8 την Ουγγαρία

 Πόλο: Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική το Ευρωπαϊκό, νικώντας 10-8 την Ουγγαρία

Η Ελλάδα έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο ανδρών, αφού επικράτησε με 10-8 της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο του τουρνουά στο Ζάγκρεμπ. Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με τα αστέρια της σε αντίθεση με τους Ούγγρους που είχαν μόλις πέντε παίκτες στη 13άδα από την ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι είχε νικήσει την ελληνική στον τελικό του Παγκοσμίου.

Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με τον Ντάβιντ Τάτραϊ, όμως στη συνέχεια η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη κι έκανε την ανατροπή. Τα γκολ των Δημήτρη Νικολαΐδη και Στέλιο Αργυρόπουλο Κανακάκη έφεραν τα πάνω κάτω και το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο αν η Ελλάδα δεν είχε να αντιμετωπίσει και τα… δοκάρια.

Στο 2ο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κράτησαν το προβάδισμα των δύο γκολ χάρη σε αυτά των Άγγελου Βλαχόπουλου και Γιάννη Φουντούλη, όμως στη συνέχεια όλα άλλαξαν.

Οι παίκτες του Ζολτ Βάργκα επιχείρησαν να κάνουν την αντεπίθεση τους, πέτυχαν πρώτοι γκολ και όσο κι αν απαντούσαν οι Έλληνες με τους Κάκαρη και Φουντούλη, οι πρωταθλητές κόσμου μείωσαν τη διαφορά.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αποβλήθηκε με αντικατάσταση, η χώρα μας απέτυχε να σκοράρει σε τρεις σερί επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και με τη διαφορά στο γκολ, όλα ήταν ανοιχτά στο τέλος.

Το γκολ του Αργυρόπουλου Κανακάκη με πέναλτι έπειτα από την αποβολή του Μπάλαζ Χάραϊ άνοιξε ξανά την ψαλίδα, όμως ο Γκέργκελι Μπούριαν μείωσε ξανά στο γκολ με παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και το πρώτο γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη στον αγώνα.

Ένα πέναλτι του Άγγελου Βλαχόπουλου στα 101 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έριξε αυλαία στην αγωνία, με την Ελλάδα να παίρνει εκδίκηση από την Ουγγαρία για την ήττα στον προηγούμενο αγώνα τους για κάποια διοργάνωση και να αρχίζει με το δεξί το 2024.

  • Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3
  • ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βί. Βιγκβάρι, Νατζ 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 1, Κόβατς, Βέ. Βιγκβάρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Τζιάπιας
  • ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος Κανακάκης 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

  1. Ιταλία 3 (22-5)
  2. Ελλάδα 3 (10-8)
  3. Ουγγαρία 0 (8-10)
  4. Γεωργία 0 (5-22)
  • Κριτήρια διαβάθμισης ισοβαθμούντων ομάδων: Βαθμοί / βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια / διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια / επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια / διαφορά τερμάτων στον όμιλο
  • Προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και στα playoffs οι δύο τελευταίες

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Γεωργία – Ιταλία 5-22
  • Ουγγαρία – Ελλάδα 8-10
  • 06/01 18:00 Γεωργία – Ουγγαρία
  • 06/01 20:00 Ελλάδα – Ιταλία
  • 08/01 18:00 Γεωργία – Ελλάδα
  • 08/01 20:00 Ουγγαρία – Ιταλία

Σχετικά Άρθρα