Μητσοτάκης:Μην περιμένετε άλλο ανασχηματισμό- Ο διάλογος που έβγαλε είδηση για τα ομόφυλα ζευγάρια

 Μητσοτάκης:Μην περιμένετε άλλο ανασχηματισμό- Ο διάλογος που έβγαλε είδηση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Μην περιμένετε ευρύτερο ανασχηματισμό» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους. Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου που μετέβησαν την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε ότι… δεν υπάρχει β’ μέρος στις κυβερνητικές αλλαγές και πρόσθεσε αστειευόμενος ότι αυτό θα γίνει μόνο αν… πάει στο βουνό.

Τέλος, ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά την κατάθεση της κυβερνητικής ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι είναι πρόωρη η συζήτηση καθώς ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει την πρόθεσής της.

Ακολουθεί ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανασχηματισμός θα γίνει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν έχει δεύτερο μέρος;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μόνο αν πάω στο βουνό

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ: Το Νταβός μετράει;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα

  • Οι νέοι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Άδωνις Γεωργίαδης και οι υφυπουργοί Ιωάννα Λυτρίβη, Ανδρέας Νικολόπουλος και Παύλος Μαρινάκης ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού.

Με τον μίνι ανασχηματισμό… ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για πέμπτη φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας και η Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας, ως υπουργός αυτή τη φορά.

Σχετικά Άρθρα