ΕΟΔΥ: Συναγερμός για το άνοιγμα των σχολείων – Η σύσταση προς τους γονείς

 ΕΟΔΥ: Συναγερμός για το άνοιγμα των σχολείων – Η σύσταση προς τους γονείς

Στην κορύφωση του κύματος κοροναϊού και γρίππης αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία.Στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για την επάνοδο των παιδιών στις σχολικές αίθουσες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να σταλεί σε σχολικές μονάδες και διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι το επικαιροποιημένο έγγραφο με τις οδηγίες για Covid, γρίπη και ιώσεις, αλλά και η υπενθύμιση για τους εμβολιασμούς.

Παράλληλα, θα σταλεί εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών ενώ το υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή άλλων ιώσεων και να παραμένουν σπίτι έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας στον Ant1 έκανε λόγο για αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία καθώς, όπως είπε, «φέτος έχουμε πολύ έντονη κυκλοφορία και της γρίπης εκτός από τον κορωνοϊό». Ωστόσο τάχθηκε κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας «που σημαίνει πρόστιμο» λέγοντας ότι «στις δομές υγείας θα μπορούσαμε να εποπτεύουμε τη χρήση του μέτρου της μάσκας».

Για το ΕΣΥ, τέλος, είπε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σχετικά Άρθρα