“Αθήνα 984”: Αντίδραση Δούκα για την κυοφορούμενη διάταξη-“Θέλουν να τον δώσουν στον Χαρδαλιά”

 “Αθήνα 984”: Αντίδραση Δούκα για την κυοφορούμενη διάταξη-“Θέλουν να τον δώσουν στον Χαρδαλιά”

Μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το typologies.gr, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν.

Οι δημοτικές αρχές θα διατηρήσουν το δικαίωμα εκπομπής, αλλά η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ανήκει στους περιφερειάρχες οι οποίοι με τη σειρά τους θα την αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

  • Εφόσον συμβεί αυτό εκλεγμένοι δήμαρχοι θα χάσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς.

Αν κατατεθεί και ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη ο «Αθήνα 984» δεν θα ελέγχεται πλέον από τον Χάρη Δούκα που έχει στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά. Αντίστοιχα και το δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης από τα χέρια του νέου δημάρχου Στ. Αγγελούδη θα περάσει στον έλεγχο του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πρόσωπα στην ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν ενημερωθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και πως ο ιδιώτης θα έχει μόνο την αρμοδιότητα της διαφήμισης…

Αντίδραση Δούκα

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για κυβερνητικό σχέδιο αλλαγών, μέσω νομοθετικής παρέμβασης, στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, στις οποίες περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε Περιφέρειας όπου λειτουργούν, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας τόνισε: «Θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω».

«Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση ένα δημοτικό ραδιόφωνο με μεγάλη ιστορία κι από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού. Θα γυρίσουμε δηλαδή 40 χρόνια πίσω», είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πρέπει να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, αλλά να γίνεται πράξη. Βεβαίως με διαφάνεια. Πρέπει όμως να έχουμε τα εργαλεία».

Σχετικά Άρθρα