Στις 18:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια

 Στις 18:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια

Στις 18:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν νωρίτερα.

Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό

Στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον ανασχηματισμό βρίσκεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο και των ζητημάτων οπαδικής βίας και της δυσφορίας για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να φέρεται ως πιθανός διάδοχος του Γιάννη Οικονόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη θέση του κ. Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Υγείας είτε θα αναβαθμιστεί η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη, είτε ότι θα μετακινηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στη δεύτερη περίπτωση, για τη θέση του υπουργού Εργασίας ακούγονται τα ονόματα του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Θοδωρή Ρουσόπουλου, αλλά και το σενάριο να αναβαθμιστεί ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης.

Άλλες πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δείχνει την έξοδο από την κυβέρνηση στους υπουργούς Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη. Και αυτό καθώς, ο κ. Κικίλιας είχε βρεθεί στο στόχαστρο μετά τις πλημμύρες του φθινοπώρου (και είχε αντεπιτεθεί τότε), ενώ η ακρίβεια παραμένει το υπ. αριθμόν ένα πρόβλημα και την ίδια στιγμή επικρατεί μουρμούρα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό.

Το Μαξίμου υποβαθμίζει τον ανασχηματισμό

Κυβερνητικές πηγές πάντως υποστήριζαν ότι: “Κανείς δε μιλάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.”

Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν τη σχετική συζήτηση, αν και δεν διέψευδαν ότι επίκεινται αλλαγές στην κυβέρνηση. Όμως το κυβερνητικό επιτελείο δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μόλις επτά μήνες μετά τις εκλογές. Την ίδια στιγμή ωστόσο φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάνει μία νέα αρχή με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με αλλαγές καταρχήν στους τομείς όπου η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση. Αλλαγές οι οποίες όμως ενδέχεται να φέρουν και ευρύτερες “καραμπόλες”.

Σχετικά Άρθρα