Μίνι ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου – Κυβερνητικές πηγές: “Στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις”

 Μίνι ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου – Κυβερνητικές πηγές: “Στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις”

Πληροφορίες για αλλαγές στην κυβέρνηση εντός της ημέρας ή αύριο φέρεται να έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένονται αλλαγές σε συγκεκριμένα υπουργεία. Οι αλλαγές αναμένεται να είναι στοχευμένες καθώς έχουν εντοπιστεί αδυναμίες στη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων όπως η εγκληματικότητα και η ακρίβεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς σκέπτεται να επαναφέρει στο κρίσιμο αυτό πόστο, τον νυν υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απομακρύνοντας τον Γιάννη Οικονόμου.

Στη θέση του υπ. Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Εργασίας. Στη θέση του υπουργού Εργασίας ακούγεται, μεταξύ άλλων, το όνομα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου είτε περί αναβάθμισης του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Σπανάκη, είτε της τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα.

Έτερο σενάριο για το Υπ. Υγείας μιλάει για πιθανή αναβάθμιση της σημερινής αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Στην κυβέρνηση αναμένεται να μπει και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος θα παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα αναλάβει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Σχετικά Άρθρα