Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

 Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Δεν αντέδρασε θετικά στα εγκεφαλικά τεστ η 17χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ σε εκδρομή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. «Διακόψαμε την καταστολή, έγιναν τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου και δυστυχώς είναι θετικά. Δηλαδή το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό. Δυστυχώς περιμένουμε μόνο το φυσικό θάνατο», ανέφερε ο Ανέστης Κιούλπαλης, διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου νοσοκομείου.

Η 17χρονη ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά, με αποτέλεσμα να υποστεί αλλεργικό σοκ και ανακοπή μόλις για κατανάλωσε βούτυρο σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

«Το χαρακτηριστικό της αναφυλαξίας είναι η ταχύτητα με την οποία εκδηλώνονται τα συμπτώματα. Μιλάμε για ένα καταρράκτη, μπορεί να συμβούν μέσα σε 1,5 – 2 λεπτά. Σε τέτοιες βαριές περιπτώσεις κάνουμε και δεύτερη ένεση αδρεναλίνης, γι’ αυτό πάντα η συσκευασία έχει 2 και βέβαια δεν σταματάς εκεί, φεύγεις για γιατρό», εξήγησε ο αλλεργιολόγος Χρήστος Γρηγορέας.

Η ίδια αντιλήφθηκε το πρόβλημα, έσπευσε στο δωμάτιο και έκανε ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της, ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει και δεύτερη αδρεναλίνη.

Έχασε τις αισθήσεις της και τη βρήκαν στο δωμάτιο της καθηγητές και συμμαθητές που ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο και όπως φαίνεται, ήταν ήδη αργά.

Σχετικά Άρθρα