Ισραήλ: Επιβεβαίωσε τον θάνατο 25χρονου Ισραηλινού ομήρου

 Ισραήλ: Επιβεβαίωσε τον θάνατο 25χρονου Ισραηλινού ομήρου

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ισραηλινός όμηρος Σαχάρ Μπαρούχ, που είχε απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στη Γάζα. «Ενημερώσαμε την οικογένεια Μπαρούχ ότι ο γιος της, Σαχάρ, που κρατείτο όμηρος στη Γάζα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης που διεξήχθη από ειδικές δυνάμεις τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τις συνθήκες του θανάτου του και αν σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεών μας ή αν δολοφονήθηκε από τη Χαμάς», πρόσθεσε ο στρατός.

Η Χαμάς ανακοίνωσε στις 9 Δεκεμβρίου τον θάνατο του ομήρου. Η παλαιστινιακή οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε το πτώμα του ομήρου, υποστηρίζοντας πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, η οποία απέτυχε.

Σύλλογος συγγενών ομήρων και το κιμπούτς Μπεερί, όπου διέμενε ο 25χρονος, είχαν επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Ο αδελφός του, Ιντάν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ οι γονείς του και δύο άλλα αδέρφια του γλίτωσαν από τη σφαγή στο κιμπούτς, εκεί όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άνθρωποι.

Η επίθεση της Χαμάς άφησε πίσω περίπου 1.140 νεκρούς στο Ισραήλ, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ. Οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος έπιασαν ομήρους περίπου 250 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 129 κρατούνται ακόμη στη Γάζα.

Ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες έχει κοστίζει τη ζωή σε 22.313 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως γυναίκες, εφήβους και παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της κυβέρνησης της Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα