Τι συνέβη στα Τρίκαλα την Πρωτοχρονιά; Ρεκόρ περιστατικών στα Επείγοντα

 Τι συνέβη στα Τρίκαλα την Πρωτοχρονιά; Ρεκόρ περιστατικών στα Επείγοντα

Με περιστατικά-ρεκόρ ξεκίνησε την βάρδιά του για το νέο έτος το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αφού δέχτηκε εκατοντάδες ασθενείς τις πρώτες ώρες του 2024.

Όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσηλευτικού ιδρύματος χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την Πρωτοχρονιά 160 περιστατικά. Πρόκειται για αριθμό εξαιρετικά μεγάλο για τα δεδομένα του Νομού Τρικάλων ο πληθυσμός του οποίου βέβαια, αυξήθηκε αυτές τις ημέρες λόγω των χιλιάδων επισκεπτών, με αφορμή τις γιορτές.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ασθενείς παιδεύονταν από ιώσεις ή κορωνοϊό, αλλά δεν έλειψαν και εκείνοι που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού ή αλκοόλ.

«Συνολικά 19 είναι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι από κορονοϊό, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός, ενώ σχεδόν γεμάτη είναι και η παθολογική κλινική. Η παιδιατρική, κρατάει μια ισορροπία, με 10- 12 παιδιά να νοσηλεύονται», είχε δηλώσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων, Κώστας Γρηγορίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη πίεση που δέχονται τα ΤΕΠ.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα φαρμακεία του νομού ήδη από την παραμονή Πρωτοχρονιάς, αποδεικνύοντας πως η μάχη με τις ιώσεις είναι…άνιση!

Δεδομένης της ημέρας, τα εφημερεύοντα φαρμακεία ήταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να σχηματίζουν ουρές απ’έξω, με σκοπό να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Σχετικά Άρθρα