Ρέντη: Ταυτοποίηση 20 ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια – Έρχονται μαζικές συλλήψεις

 Ρέντη: Ταυτοποίηση 20 ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια – Έρχονται μαζικές συλλήψεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα γίνουν συλλήψεις. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί 20 άτομα για την συμμετοχή τους στα επεισόδια της μοιραίας νύχτας αλλά κανείς δεν θέλει να υπάρξουν λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, έχουν καταθέσει τουλάχιστον 60 άτομα, τα οποία ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων το βράδυ των επεισοδίων στου Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός των ΜΑΤ. Οι περισσότεροι εξ αυτών φέρονται να ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οργανωμένων στην Αττική.

Έρχονται μαζικές συλλήψεις

Μαζικές συλλήψεις αναμένονται όπως όλα δείχνουν μετά την Πρωτοχρονιά. Ήδη, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία εμφανίζονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στις ομάδες των οπαδών που προκαλούν επεισόδια και άλλες καταστάσεις, εκ των οποίων οι τρεις θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκονταν έξω από το κλειστό του Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Τουλάχιστον 87 άτομα έχουν καταθέσει

Η αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές αναμένεται να εντείνουν το επόμενο διάστημα τις διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσουν στις πρώτες μαζικές συλλήψεις.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και οι καταθέσεις, θέτουν σε κλοιό τουλάχιστον 20 άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια. Ανάμεσά τους και επικεφαλής συνδέσμων, ή ανώτερα στελέχη των οργανώσεων.

Άλλα 50 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι βρίσκονται στο σημείο, αλλά φαίνεται πως η συμμετοχή τους ήταν «περιφερειακή». Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συνολικά θα καταθέσουν πάνω από 120 άτομα.

Η δικογραφία για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε έναν μήνα.

Σχετικά Άρθρα