Κύπρος: Σε 6ημερη κράτηση ο 44χρονος οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο – Παραβίασε το κόκκινο

 Κύπρος: Σε 6ημερη κράτηση ο 44χρονος οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο – Παραβίασε το κόκκινο

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εκδόθηκε σήμερα εναντίον του 44χρονου οδηγού του διπλοκάμπινου οχήματος, που εμβόλισε το σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν παππούς, γιαγιά και δύο εγγόνια, παρασύροντάς τους στον θάνατο, λίγο μετά την έλευση του 2024. Λόγω του ότι ο 44χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο νοσηλευτήριο. 

Εναντίον του 44χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου από αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη και της παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εξετάσεις της Αστυνομίας, στο μικροσκόπιο της οποίας βρίσκεται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από παρακείμενο βενζινάδικο, το οποίο καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, Σωτηρούλλα Χριστοφίδου, από τις πρώτες εξετάσεις, φαίνεται ότι το χρώμα στον σηματοδότη ήταν πορτοκαλί, πριν ακόμη φανεί το διπλοκάμπινο στην κάμερα, κάτι που συνεπάγεται ότι ο οδηγός πέρασε με κόκκινο. Μάλιστα, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος πέδησης στο όχημα του 44χρονου, κάτι που σε συνδυασμό με την αυξημένη ταχύτητα του οχήματος, σημαίνει ότι δεν υπήρχε χρόνος για να σταματήσει.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει και αναπαράσταση του δυστυχήματος.

Σχετικά Άρθρα