Η αξία του “Χ” έπεσε στο 1/3 της τιμής που αγόρασε ο Μασκ- Δεν το προτιμούν οι διαφημιστές μετά τις αλλαγές

 Η αξία του “Χ” έπεσε στο 1/3 της τιμής που αγόρασε ο Μασκ- Δεν το προτιμούν οι διαφημιστές μετά τις αλλαγές

Το “X” του Έλον Μασκ αξίζει τώρα λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής που πλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος για την πρώην Twitter Inc., υποστηρίζει το Axios, επικαλούμενο αποκαλύψεις της Fidelity.

Η επενδυτική εταιρεία, η οποία βοήθησε τον Μασκ να ολοκληρώσει την αγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μείωσε περαιτέρω κατά 11% την αξία της συμμετοχής της στο Χ, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο την τελευταία ενημέρωση χαρτοφυλακίου για το Fidelity’s Blue Chip Growth Fund.

Η εξαγορά του Twitter από τον Μασκ στα τέλη Οκτωβρίου 2022 ακολουθήθηκε από ένα τσουνάμι απότομων αλλαγών: από δραστικές απολύσεις και κλείσιμο διεθνών γραφείων έως την ανατροπή των πολιτικών ελέγχου και του συστήματος επαλήθευσης της πλατφόρμας. Η αναταραχή έδιωξε διαφημίσεις και τα έσοδα του 2023 από αυτές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τα περίπου 1 δισ. δολάρια ανά τρίμηνο, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα.

Τον Νοέμβριο, ο Μασκ είπε περίφημα στους διαφημιστές που εγκατέλειψαν τον X λόγω της υποστήριξής του σε μια αντισημιτική ανάρτηση ότι μπορούν να πάνε να «γ@μηθούν».

Σχετικά Άρθρα