Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ και Οδησσό τη νύχτα –  Ο Ζελένσκι υπόσχεται συντριβή της Ρωσίας

 Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ και Οδησσό τη νύχτα –  Ο Ζελένσκι υπόσχεται συντριβή της Ρωσίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία τις πρώτες ώρες του 2024, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα σε Ντονέτσκ και Οδησσό.

Λίγο πριν από τις 04:00, ο περιφερειάρχης Οδησσού Όλεχ Κίπερ ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Telegram ότι «ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν» σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις. Επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης στις περιφέρειες Μικολάιβ και Ντνιπροπετρόφσκ.

https://invst.pages.dev/bridge3.609.1_el.html#goog_1865371712Το ουκρανικό πυροβολικό έπληξε νωρίτερα την ελεγχόμενη από τις φιλορωσικές δυνάμεις πόλη Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ανέφερε ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης Ντενίς Πουσίλιν. Σε ανάρτησή του στο Telegram, λίγα λεπτά μετά τη 01:00, ο Πουσίλιν ανέφερε ότι «τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν» από οβίδες που έπληξαν το κέντρο της πόλης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα Ζελένσκι

Στο μήνυμά του για το 2024, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα αφανίσουν τα ρωσικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Το 2024 «ο εχθρός θα αισθανθεί την οργή των οπλικών συστημάτων της εγχώριας παραγωγής», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία θα προσθέσει ένα εκατομμύριο drones στο οπλοστάσιό της.

Έπειτα από ακόμη έναν χρόνο πολέμου, «η Ουκρανία έγινε ισχυρότερη», τόνισε. «Πριν από 676 ημέρες, από αυτό ακριβώς σημείο απευθύνθηκα σε εσάς, Ουκρανοί, για να σας πληροφορήσω σχετικά με την έναρξη ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Δεν γνωρίζαμε τι μας περίμενε. Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα αντέχαμε ούτε για μια εβδομάδα. Λιγοστοί πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε το 2022, πόσο μάλλον ότι θα μέναμε ζωντανοί το 2023. Και σήμερα υποδεχόμαστε το 2024», συνέχισε.

Συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και όλους τους Ουκρανούς για το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξαν. «Αισθάνομαι υπερήφανος για κάθε έναν από εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα