Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί στην περιφέρεια Ισικάουα – “Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια” ανέφερε ο Μπάιντεν

 Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί στην περιφέρεια Ισικάουα – “Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια” ανέφερε ο Μπάιντεν

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιφέρεια Ισικάουα μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την Ιαπωνία, μετέδωσε το Kyodo News επικαλούμενο την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας της Ισικάουα.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στην Ιαπωνία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Ιαπωνία μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα την χώρα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με τους ιάπωνες αξιωματούχους και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στον ιαπωνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν υπενθυμίζοντας ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι «στενοί σύμμαχοι».

Σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων συντάραξε σήμερα το αρχιπέλαγος. Η ισχυρότερη ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών και έπληξε την περιφέρεια της Ισικάουα από την πλευρά της Θάλασσας της Ιαπωνίας στο νησί Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Σχετικά Άρθρα