Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Εορταστικό ωράριο – Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα

 Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Εορταστικό ωράριο – Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ισχύ, και σήμερα. Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά, και σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, με τους πολίτες να σπεύδουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια.

Το εορταστικό ωράριο στην Αθήνα

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου ΚΛΕΙΣΤΑ.

Το εορταστικό ωράριο στη Θεσσαλονίκη

Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

*Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

*Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Πρωτοχρονιά.

*Για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ο ΕΣΘ προτείνει «όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά».

Καθώς η κίνηση της αγοράς την εορταστική περίοδο αυξάνεται, οι λιανέμποροι προσδοκούν ότι ο τζίρος του Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει τα περσινά 3,83 δισ. και θα κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ ενώ σε ότι αφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών φαίνεται ότι διαχρονικά το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ένδυση – υπόδηση, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά, τα ηλεκτρονικά είδη και οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία. Παραδοσιακά, ωστόσο, τα εμπορικά καταστήματα επιλέγουν να μείνουν κλειστά – είτε για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοί τους, είτε για να γίνει η απογραφή των αποθεμάτων.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ αναφέρουν επίσης στις επίσημες ιστοσελίδες τους πως θα είναι κλειστά στις 2 Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα