Φρανσουά Μπετανκούρ: Πώς η “κυρία L’ Oreal” έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία 100 δισ.$- Η ιστορία της

 Φρανσουά Μπετανκούρ: Πώς η “κυρία L’ Oreal” έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία 100 δισ.$- Η ιστορία της

Η κληρονόμος και επιχειρηματίας της L’Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Bettencourt Meyers, η οποία είναι Γαλλίδα, πέρασε το φράγμα την Πέμπτη χάρη στην άνοδο της τιμής της μετοχής της αυτοκρατορίας των καλλυντικών που κληρονόμησε από τη μητέρα της, η οποία κατείχε επίσης τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στον κόσμο μέχρι τον θάνατό της το 2017.

Η L’Oréal ιδρύθηκε το 1909 από τον Eugène Schueller, παππού της Bettencourt Meyers, για να κατασκευάζει και να εμπορεύεται μια βαφή μαλλιών που είχε εφεύρει.

Βασισμένο στο βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού Clichy, στην περιοχή του Hauts-de-Seine, έχει εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο κολοσσό αξίας 241 δισ. ευρώ (209 δισ. £) στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Διασημότητες και σούπερ μόντελ όπως η Σίντι Κρόφορντ, η Μπιγιονσέ και η Πενέλοπε Κρουζ βοήθησαν στη διαφήμιση της μάρκας, χρησιμοποιώντας συχνά το σλόγκαν της: «Επειδή το αξίζω».

Η μοναχική Bettencourt Meyers, 70 ετών, και η οικογένειά της, παραμένουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 35%, η αξία του οποίου βοήθησε τον πλούτο της να αυξηθεί κατά 28,6 δισ. δολάρια φέτος και να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index .

Η Bettencourt Meyers δεν ήταν η μόνη που έγινε πλουσιότερη κατά τη διάρκεια του έτους κατά το οποίο οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων γενικά αυξήθηκαν σημαντικά, ακόμη και όταν η κρίση του κόστους ζωής επηρέασε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, 12 έχασαν χρήματα το 2023, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν τις περιουσίες τους να μεγαλώνουν, αν και χωρίς να προσαρμοστούν στον πληθωρισμό. Από τους κορυφαίους 500, το 77% έγινε πλουσιότερο, μερικοί με σχεδόν αδιανόητα ποσά.

Σε μια λίστα στην οποία κυριαρχούν άνδρες, κυρίως από τις ΗΠΑ, η Bettencourt Meyers παραμένει 12η σε μια κατάταξη στην κορυφή του Elon Musk, του ιδρυτή της Tesla και της SpaceX.

Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική λάτρης του διαστήματος αξίζει 232 δισεκατομμύρια δολάρια αφού η ραγδαία αύξηση της τιμής της μετοχής της αυτοκρατορίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου αντιστάθμισε την πτώση της αξίας του Χ από τότε που το αγόρασε.

Η Μπετανκούρ Μάγιερς δεν ήταν ο Γάλλος υπήκοος που είχε την υψηλότερη θέση. Ο Bernard Arnault, ο μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας, έχει περιουσία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει αυξηθεί κατά 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, χάρη στην απόδοση του ομίλου του LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton).

Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα