Ερυθρός Σταυρός: Νέα βίντεο από το γλέντι της ντροπής – Ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια ενώ περνάει φορείο με ασθενή

 Ερυθρός Σταυρός: Νέα βίντεο από το γλέντι της ντροπής – Ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια ενώ περνάει φορείο με ασθενή

Καθώς εκπρόσωπος των εργαζομένων επιχειρεί να δικαιολογήσει τις εικόνες ντροπής με το χριστουγεννιάτικο γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό, μιλώντας ακόμη και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε βίντεο φαίνεται το γλέντι να είχε ανάψει για τα καλά στο νοσοκομείο, με τη διοικήτρια μάλιστα να σέρνει το χορό και να ακολουθούν νοσηλευτές, ακόμη και γιατροί.

Μάλιστα, το… ρεπερτόριο φαίνεται να είναι πλούσιο, ενώ δεν λείπει φυσικά ο χορός (ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλι). Κι όλα αυτά, ενώ από πίσω περνάει τραυματιοφορέας με ασθενή. Μια ασθενής μάλιστα, για την οποία η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού, Βούλα Γεωργάκη, έφτασε στο σημείο να πει πως «η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα».

«18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή αυτή. Δεν ήταν μπουζουκλερί, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Καβάφη. Απλά, κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς» υποστήριξε η κ. Γεωργάκη, μιλώντας στο OPEN, το πρωί του Σαββάτου, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες εικόνες.

Σύμφωνα με την ίδια, δε, ο χώρος που στήθηκε το γλέντι είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία.

«Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή» πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για «καλοθελητές» που κατέγραψαν το βίντεο.

Στο ίδιο πνεύμα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, υποστήριξε πως «πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία και ο χώρος δεν είχε σχέση με τα επείγοντα».

«Μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε έναν άλλο χώρο, δεν θα ήταν κακό. Η γιορτή αυτή γινόταν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώρο. Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος όπου γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή αυτό το φορείο με αυτόν τον χώρο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό. Θεωρώ πως σωστά γίνεται η ΕΔΕ, σωστά έκανε ο υπουργός να διευκρινιστεί η ιστορία γιατί έγινε και πώς πέρασε το φορείο από τον χώρο αυτό» πρόσθεσε.

Δριμεία κριτική ως προς τον τρόπο που διορίζονται οι διοικητές στο ΕΣΥ ασκεί ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή (Department of Cancer and Surgery) του Imperial College London, Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό.

Μέσω ανάρτησης, ο Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει ότι «υπάρχει θέμα με τις επιλογές διοικητών στα νοσοκομεία» και προσθέτει ότι «σε λίγους μήνες θα γίνει αξιολόγηση των διοικητών και επιλογή των διοικήσεων με νέα κριτήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές. Γιατί στο ΕΣΥ χρειαζόμαστε τους καλύτερους που μαζί με καλούς γιατρούς και νοσηλευτές να μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας».

Σχετικά Άρθρα