Σάλος στα social media με ιδιοκτήτρια γνωστού καταστήματος ένδυσης που απολύει μαύρη εργαζόμενη …”επειδή θεωρεί το μαλλί της βρώμικο” (vid)

 Σάλος στα social media με ιδιοκτήτρια γνωστού καταστήματος ένδυσης που απολύει μαύρη εργαζόμενη …”επειδή θεωρεί το μαλλί της βρώμικο” (vid)

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα social media από το βίντεο (ανάρτηση από το 2020mag.gr) που ιδιοκτήτρια γνωστού καταστήματος ένδυσης στην Γλυφάδα και την Κηφισιά “εξηγεί” τους λόγους της απόλυσης έγχρωμης εργαζόμενης επειδή “το μαλλί της το θεωρεί λίγο πιο βρώμικο”. Πρόκειται για κρούσμα ρατσισμού που προφανώς πρέπει να προκαλέσει την αντίδραση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Το κατάστημα, σύμφωνα με την ανάρτηση και όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι το Chance. Δείτε και ακούστε τις “εξηγήσεις” της ιδιοκτήτριας: “Δεν είναι ρατσισμός, δεν μου αρέσει εμένα, είναι λίγο πιο βρώμικο για μένα”…

Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο, η Κ. Χαροκόπου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Chance, λογομαχεί με την αδερφή και την μητέρα της εργαζόμενης επειδή όπως λέει δεν της αρέσει το “βρώμικο» αφρικανικό χτένισμά της.

«Τι να σου πω είναι καλός δικός μου δεν είναι ρατσιστικό», απαντά στην μητέρα της νεαρή εργαζόμενης η ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης στην Κηφισιά που της ζητάει εξηγήσεις γιατί καθώς φαίνεται απέλυσε την υπάλληλο επειδή έκανε τα μαλλιά της braids, κοτσιδάκια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε η αδερφή της κοπέλας που απολύθηκε, η ιδιοκτήτρια επαναλαμβάνει συχνά «δεν είναι ρατσισμός» ενώ χαρακτηρίζει τα κοτσιδάκια βρώμικα

Σχετικά Άρθρα