Παρλιάρος: “Φοβόντουσαν ότι θα τους κολλήσω AIDS”

 Παρλιάρος: “Φοβόντουσαν ότι θα τους κολλήσω AIDS”

Η Ελένη Ψυχούλη και ο Στέλιος Παρλιάρος βρέθηκαν καλεσμένοι στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ το απόγευμα της Παρασκευής, όπου μίλησαν για την πορεία τους στον απολαυστικό κόσμο του φαγητού. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ζαχαροπλάστης αποκάλυψε την περίοδο που δέχθηκε έντονες διακρίσεις στο μαγαζί που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας λόγω της στενής σχέσης του με τον Billy Bo. Σημειώνεται ότι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Billy Bo ή αλλιώς Βασίλης Κουρκουμέλης ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που πέθανε από τον ιό του AIDS, γεγονός που διέγειρε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας της εποχής. Συγκεκριμένα έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουνίου 1987, σε ηλικία 33 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Παρλιάρος σημείωσε: «Ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι, πολύ φυσιολογικά θεωρούσα τα πάντα, οπότε όση επιτυχία μου ερχόταν, τόσο πιο πολύ δούλευα. Σαφώς ήρθαν και χρήματα, αλλά δεν τα είχα καλά με τα οικονομικά και ένα πιτσιρίκι τότε, που ήμουν, που να τα καταλάβει. Γιατί το βράδυ ήθελα να βγω, πήγαινα και κοιμόμουν κάτω από τον πάγκο στο εργαστήριο, το πρωί έπαιρνα την κρέμα και συνέχιζα και δούλευα».

«Τότε στα ’80s ξεκίνησαν και τα προβλήματα όταν πέθανε ο Billy Bo και εγώ είχα ανοίξει το εργαστήριο κοντά του. Ήξερε η Αθήνα ότι κάναμε παρέα και στη Μύκονο και όλα αυτά οπότε, όταν έμαθαν ότι ο Μπίλι Μπο είχε AIDS, κάποιοι έλεγαν “σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε, γιατί θα κολλήσετε”. Βεβαίως αυτό έγινε και σε μένα γιατί ήταν ρατσισμός το AIDS τότε».

«Φόβος και τρόμος… “Δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό”. Σιγά σιγά όμως ηρέμησε αυτό και εγώ άρχισα να αλλάζω γιατί προσπαθούσα να δω τι θα κάνω. Έκλεισα το μαγαζί, πήγα κάπου αλλού, συνεργάστηκα και μετά από το 2004 που έφυγα εντελώς από αυτό το όνομα που «έχτισα» άλλαξε όλη η πορεία μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος» πρόσθεσε ο Στέλιος Παρλιάρος στο απογευματινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Σχετικά Άρθρα