ΝΑΤΟ: Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Πολωνία μετά την πιθανή είσοδο ρωσικού πυραύλου

 ΝΑΤΟ: Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Πολωνία μετά την πιθανή είσοδο ρωσικού πυραύλου

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία, καθώς ρωσικός πύραυλος φαίνεται πιθανότατα να εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο αυτής της χώρας-μέλους της Συμμαχίας, δήλωσε με ανάρτηση στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Συνομίλησα με τον (Πολωνό) πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για το περιστατικό με πυραύλους στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή καθώς γίνεται διασταύρωση των γεγονότων. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισήλθε σήμερα στον πολωνικό εναέριο χώρο ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα.

Ο στρατηγός Μασιέι Κλιστς δήλωσε ότι το αντικείμενο πιθανότατα εγκατέλειψε τον πολωνικό εναέριο χώρο αφού παρέμεινε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και γύρισε πίσω στην Ουκρανία. «Η πτητική του πορεία στο εσωτερικό πάνω από την πολωνική επικράτεια ήταν υπό παρακολούθηση» δήλωσε ο Κλιστς στους δημοσιογράφους. «Προς το παρόν το σενάριο που προτείνω είναι ότι ο πύραυλος εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας».

Νωρίτερα, η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού έκανε λόγο για άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία, ενώ η Ρωσία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλε στη χώρα.

«Το πρωί, άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας από την πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία και από τη στιγμή που διέσχισε τα σύνορα μέχρι που εξαφανίστηκε το σήμα παρακολουθείτο από τα ραντάρ του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας», ανέφερε η Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα