Νέος εκλογικός συναγερμός το 2024 – Οι τρεις στόχοι Μητσοτάκη για τις Ευρωεκλογές – Στο εξωτερικό οι πρώτες περιοδείες

 Νέος εκλογικός συναγερμός το 2024 – Οι τρεις στόχοι Μητσοτάκη για τις Ευρωεκλογές – Στο εξωτερικό οι πρώτες περιοδείες

Το 2024 είναι έτος ευρωεκλογών. Για αυτό το επιτελείο της Πειραιώς ήδη έχει αρχίσει να σχεδιάζει την στρατηγική του για τις ευρωκάλπες του Ιουνίου. Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να τεθούν επι τάπητος όλες οι προτάσεις και να οριστικοποιηθεί η στρατηγική, η καμπάνια και το πλάνο των περιοδειών. Ταυτόχρονα κλείνουν και τα ευρωψηφοδέλτια.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα κληθούν όχι μόνο να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στους ψηφοφόρους αλλά και να εξηγήσουν την «ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση» – όπως την χαρακτηρίζει η ΝΔ – της επιστολικής ψήφου, που για πρώτη φορά θα ισχύσει στις ευρωεκλογές.  

  • Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το αρχικό στίγμα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης τονίζοντας πως οι ευρωεκλογές θα έχουν συνέπειες τόσο για την θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό.

Πρόσφατα στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κάλπη του Ιουνίου και  επεσήμανε πως το στοίχημα θα είναι σύνθετο: από τη μία πλευρά να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και από την άλλη να εκλεγούν στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα δυναμώσουν την εθνική φωνή.

  •  Όσο πλησιάζει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης τόσο θα τίθενται στο δημόσιο διάλογο το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τα διλήμματα της κάλπης. Για το γαλάζιο στρατόπεδο το στοίχημα του Ιουνίου είναι να μην πέσει κάτω απο το 33%, δηλαδή απο το ποσοστό που είχε λάβει η ΝΔ το 2019. 

Ο εκλογικός μηχανισμός της Πειραιώς αναμένεται να πάρει μπροστά με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας ανα την Επικράτεια και θα πραγματοποιήσει στοχευμένες περιοδείες στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, την Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της ελληνικής ομογένειας και σχεδιάζονται επιπλέον επισκέψεις και σε άλλες χώρες. Ταυτόχρονα προγραμματίζονται οι περιοδείες με τα γαλάζια κλιμάκια εντός της Ελλάδας όπου εκτός απο τον πρωθυπουργό και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχοι και υπουργοί. 

Απο την Πειραιώς θέλουν να επαναβεβαιώσουν στην κάλπη του Ιουνίου την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και για αυτό απο τις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να σημάνει και πάλι εκλογικός συναγερμός.  

Σχετικά Άρθρα