Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στο Νορβηγό μαχαιροβγάλτη – “Ήμουν σε άμυνα” υποστήριξε

 Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στο Νορβηγό μαχαιροβγάλτη – “Ήμουν σε άμυνα” υποστήριξε

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» στον 44χρονο Νορβηγό που τα ξημερώματα της Πέμπτης σκότωσε με μαχαίρι έναν 32χρονο αστυνομικό σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης.Ο Νορβηγός, ο οποίος μένει στη Θεσσαλονίκη μόνιμα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας «εκ προθέσεως», παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος του Νορβηγού κατηγορούμενου δήλωσε: «Καταρχήν συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Η θέση του εντολέα μας είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε χθες στις 18:30 απο μένα για την κατάληξη που είχε το θύμα.

Αναφορικά τώρα με τη θέση που έχει και την υποστήριξη που ακολουθεί, δεν αμφισβητεί το γεγονός, υπάρχει μία ανθρωποκτονία.

Το μόνο το οποίο αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι καταρχήν η θέση του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και κατά δεύτερον η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τόσο ο δράστης όσο και το σύνολο των εμπλεκομένων απο πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες απο τις οποίες προήλθε και οδήγησε στο μοιραίο χτύπημα.

Αυτό που ρητά ισχυρίζεται είναι οτι ήταν μία συμπλοκη στην οποία εκείνη τη στιγμή που επιτέθηκε, δεχόταν γροθιές».

Σχετικά Άρθρα