ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Βαγγέλης Σημανδράκος – Η δήλωση Αυγενάκη

 ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Βαγγέλης Σημανδράκος – Η δήλωση Αυγενάκη

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλης Σημανδράκος. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης την έκανε δεκτή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού πληρωμών υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Πέμπτης (28/12).

Ο κ. Ευάγγελος Σημανδράκος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τα μέλη της διοίκησης και το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ για την συμβολή τους στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμών. Επίσης, ευχαριστεί τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, την Διαχειριστική Αρχή, την ΕΘΕΑΣ και το σύνολο των Συνεταιρισμών, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, την Τράπεζα Πειραιώς και την ένωση των εταιριών της Τεχνικής Υποστήριξης, καθώς συνέβαλαν όλοι από την πλευρά τους στην στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε κληθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη να υποβάλει την παραίτησή του στο τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο είχε αρνηθεί να παραιτηθεί καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση μέσω ΑΣΕΠ και άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να υπακούσει στις διαταγές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Τι δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε: «Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν.

Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού.

Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών!

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!».

Την ίδια ώρα τα γραφεία του Οργανισμού επισκέφτηκε ο γγ του υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος. Στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ των νέων διευθυντών του Οργανισμού, του Αντιπροέδρου του Οργανισμού Κυριάκου Μπαμπασίδη, της αντιπροέδρου Γεωργίας Αθανασάκη, της γενικής διευθύντριας Όλγας Μωραϊτου –Ζώη, παρουσία του Γ.Γ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου.

Η επίσκεψη του Γ.Γ. ήταν η πρώτη επίσκεψη μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων τους, μετά τις εκλογές. Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά από την απόφαση του Δ.Σ για τον ορισμό νέων διευθυντών του Οργανισμού.

Στις εισηγήσεις τους όσο οι αντιπρόεδροι και η γενική διευθύντρια, όσο και οι νέοι διευθυντές του Οργανισμού ανέδειξαν ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για άμεση επαναλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαδικασίες και τήρηση των κοινοτικών υποχρεώσεων, καθώς και ενίσχυση του Οργανισμού σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ για τοποθέτηση νέων διευθυντών είναι μια γενναία απόφαση που σηματοδοτεί την αφετηρία για την εκκίνηση της προσπάθειας ανασύστασης, ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας ενός τόσο κομβικού εποπτευόμενου φορέα του ΥΠΑΑΤ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γ.Γ… «έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αγροτών και ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που αποτυπώνεται στα συνεχή και διογκούμενα παράπονα που εισπράττουμε σε κάθε συνάντησή μας με εκπροσώπους των αγροτών, ανεξάρτητα από τον παραγωγικό κλάδο που εκπροσωπούν (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι). Η σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από σκληρή και συστηματική δουλειά».

Τέλος, ο κ. Στρατάκος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο μέσα στο οικοσύστημα της αγροτικής ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα