Σύντροφος 18χρονου: Ήταν αγαπημένα αδερφια αλλά υπήρχε ζήλια – Ήταν παρούσα στο τραγικό έγκλημα του 16χρονου

 Σύντροφος 18χρονου: Ήταν αγαπημένα αδερφια αλλά υπήρχε ζήλια – Ήταν παρούσα στο τραγικό έγκλημα του 16χρονου

Η 20χρονη Μαρία, σύντροφος του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στο ειδεχθές περιστατικό. «Έψαχνε μία μπλούζα ο μικρός και είπε στον αδελφό του που είναι η μπλούζα του, εκείνος δεν του την έδινε και έτσι πάνω στα νεύρα, ο μικρός έβρισε τον αδελφό του, τον έσπρωξε σε μία γωνία και εκείνος, επειδή είχε σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό. Ήταν αγαπημένα αδέλφια, αλλά υπήρχε ζήλια».

«Όταν κατάλαβε τι έκανε, του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έλεγε “τι σου έκανα αδελφούλη μου”», είπε και πρόσθεσε κλαίγοντας, «δεν είναι τέτοιο παιδί, είναι κλειστό παιδί, δεν εμπιστευόταν εύκολα. Δεν είναι δολοφόνος, απλά έχει περάσει κι αυτός κάποια πράγματα σαν παιδί. Όπως ο καθένας έχει προβλήματα στην οικογένειά του, αυτή τη στιγμή αυτό το παιδί χρειάζεται βοήθεια από ψυχολόγο».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς πως «με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ό,τι έγινε».

  • Παράλληλα, ο 18χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές καθώς το 2022 είχε συλληφθεί για δυο ληστείες, όταν ήταν ανήλικος. Μια πράξη που δείχνει προφανώς πως είχε τάση για παραβατική συμπεριφορά.

Ο 18χρονος θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Ο 18χρονος φέρεται να κατάφερε θανάσιμο πλήγμα με ψαλίδι στο στήθος του αδελφού του μετά από καυγά που είχαν όταν το θύμα πήρε μία μπλούζα του χωρίς να τον ρωτήσει.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα του 4ο ορόφου, όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία, εντοπίστηκαν 5 κηλίδες αίματος μπροστά από την μπαλκονόπορτα ενώ στην κουζίνα υπήρχαν γάζες και ιατρικός εξοπλισμός από το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα σωρός από ρούχα, για τα οποία έγινε και η φονική συμπλοκή.

  • Αποκαλυπτικά είναι όσα περιέχονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας για το αιματηρό συμβάν και τη δολοφονία του 16χρονου από τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος ο οποίος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, βρισκόταν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στην οδό Σταδίου όπου διέμενε η οικογένεια, μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους αλλά και την κοπέλα του.

Στις 19:30 το απόγευμα οι δύο νεαροί άρχισαν να διαπληκτίζονται για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα σχετικά με τα ρούχα τους.

Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλον με κλωτσιές και μπουνιές.

Ο καυγάς κλιμακώθηκε και ο 18χρονος εντόπισε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τους και κυνήγησε τον 16χρονο ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στο χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα

Ο κατηγορούμενος, άνοιξε την διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και «κάρφωσε» τον ανήλικο αδερφό του στο στήθος, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Έπειτα η σύντροφος του δράστη ήταν αυτή που κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 16χρονο στο Γενικό Λαϊκό, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης όπου εντόπισαν το μοιραίο ψαλίδι.

Σχετικά Άρθρα