Ρέντη: Ίχνη πυρίτιδας σε ακόμη 10 άτομα – Δικογραφία εγκληματικής οργάνωσης για 25 χούλιγκαν του Ολυμπιακού – Άνοιξαν τα στόματα

 Ρέντη: Ίχνη πυρίτιδας σε ακόμη 10 άτομα – Δικογραφία εγκληματικής οργάνωσης για 25 χούλιγκαν του Ολυμπιακού – Άνοιξαν τα στόματα

Με ραγδαίους ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη και είχαν ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ενώ ολοένα και μεγαλώνει η δικογραφία που συνδέει την οπαδική βία με εγκληματικές οργανώσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν σε άλλους 10 χούλιγκαν που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι πυρίτιδα έχει ανιχνευθεί συνολικά σε 34 υπόπτους. Ωστόσο, μόνο για τους 14 στοιχειοθετείται από την ποσότητα ότι πιθανώς να έριξαν κάποιο μηχανισμό.

Στα υπόλοιπα 20 άτομα έχει βρεθεί μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας που σηματοδοτεί ότι πιθανώς κράτησαν εύφλεκτο υγρό ή φωτοβολίδα. Τα 20 αυτά άτομα, θα υποβληθούν σε συμπληρωματική εξέταση.

Δικογραφία εγκληματικής οργάνωσης για 25 χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Δικογραφία για συγκρότηση οργάνωσης εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκαν του Ολυμπιακού σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ).

Φέρονται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη, με θύμα έναν 31χρονο αστυνομικό, καθώς και σε ακόμη τουλάχιστον τρία περιστατικά με οπαδικό υπόβαθρό.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το ένα από αυτά είναι στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό στο Βόλο, στην αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό, όπου στις εξέδρες του γηπέδου βρισκόταν και ο 18χρονος που δολοφόνησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη στο Ρέντη με φωτοβολίδα.

Ένα ακόμη συμβάν κατά πληροφορίες της «Καθημερινής», που πρόκειται να συμπεριληφθεί στην υπό σχηματισμό δικογραφία, είναι η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι εις βάρος γυναίκας χούλιγκαν του Παναθηναϊκού από εκείνους του Ολυμπιακού. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη κατηγορηθεί ως ένας από τους δράστες ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ, ο οποίος έχει ανάμειξη και στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο κύκλος των 25 χούλιγκαν

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ένας κύκλος 25 υπόπτων από καταθέσεις ατόμων, που κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων έχουν προσαχθεί από την ΥΑΒΑΧ.

Υπολογίζεται πως στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν κληθεί περίπου 50 πιτσιρικάδες, οπαδοί του Ολυμπιακού, με αρκετούς από αυτούς, πιθανόν υπό καθεστώς φόβου, να κατονομάζουν άτομα που είχαν συμμετοχή στις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία από τις καταθέσεις σχετίζονται με τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται πειστήρια κατασχεμένα από τα επεισόδια.

Είναι ήδη γνωστό ότι σε πλαστικό υπόλειμμα εκτοξευτήρα φωτοβολίδας έχει βρεθεί και ταυτοποιηθεί, γενετικό υλικό και δακτυλικό αποτύπωμα από τον μικρότερο αδερφό του προφυλακισμένου 18χρονου. Στοιχεία ικανά να οδηγήσουν τον 16χρονο κατηγορούμενο για τη συμμετοχή στα μοιραία επεισόδια.

Μεταξύ των υπόπτων, συγκαταλέγονται και τρία άτομα στα οποία η αστυνομία πρόκειται να αποδώσει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων.

Ο ένας από αυτούς, είναι ο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ για τον οποίο εξάλλου υπήρχαν από την πρώτη στιγμή μαρτυρίες που ήθελαν να είναι ο άνθρωπος που είχε προμηθεύσει με πολεμοφόδια τους 150 χούλιγκαν που πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση στο Ρέντη.

Σχετικά Άρθρα