Νέες λεπτομέρειες για τον Μίκαελ Σουμάχερ, 10 χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι

 Νέες λεπτομέρειες για τον Μίκαελ Σουμάχερ, 10 χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι

Νέες λεπτομέρειες της 24ωρης φροντίδας του Μίκαελ Σουμάχερ αποκαλύφθηκαν 10 χρόνια μετά το φρικτό ατύχημα του στο σκι. Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται μια δεκαετία από τότε που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Meribel στις γαλλικές Άλπεις. Ενώ διέσχιζε μια μη ασφαλή περιοχή εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι παρά το ότι φορούσε κράνος.

Ο 54χρονος τέθηκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια έκτοτε.

Η οικογένειά του έχει διατηρήσει την ιδιωτικότητά του και δεν δημοσιεύει συχνά ενημερώσεις σχετικά με την κατάστασή του. Ο Σουμάχερ δέχεται φροντίδα από μια ομάδα ιατρικού προσωπικού και τη σύζυγό του Corinna στο σπίτι τους στη λίμνη της Γενεύης.

Η γερμανική έκδοση BILD αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της φροντίδας και της αποκατάστασής του, ο Σουμάχερ μπήκε σε αυτοκίνητο Mercedes AMG και τον έκαναν βόλτα σε κοντινή απόσταση.

Ο σκοπός αυτού ήταν να διεγείρει τον εγκέφαλο με οικείους ήχους, αφού πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες σε αγώνες αυτοκινήτων είτε στη Formula 1 είτε σε άλλες κατηγορίες πριν από το ντεμπούτο του το 1991 στο Βελγικό Grand Prix. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι έως και 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί είναι μέλη της ομάδας φροντίδας του, προκειμένου να του παρέχουν την καλύτερη φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο.

Οι αυστηροί κανόνες της συζύγου του Σουμάχερ

Η σύζυγος του Σουμάχερ, Corinna, έχει αυστηρούς κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να επισκεφτεί τον θρύλο της Formula 1 στο σπίτι φροντίδας.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τους στενούς φίλους Jean Todt -ο πρώην διευθυντής της ομάδας του Schumacher στη Ferrari- και τον Luca Badoer – πρώην οδηγό δοκιμών για τη Scuderia στα χρόνια της δόξας του Γερμανού.

Οι θαυμαστές θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια σπάνια ματιά στη ζωή του θρύλου της F1 σε ένα ντοκιμαντέρ πέντε μερών από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το οποίο ξεκινά σήμερα. Ένα ντοκιμαντέρ έγινε στο Netflix το 2021, όταν η Corinna παρείχε μια σπάνια ενημέρωση. Αποκάλυψε ότι συνέχισε να υποβάλλεται σε αποκατάσταση για τα τραύματα που του άλλαξαν τη ζωή και ισχυρίστηκε ότι τώρα είναι «διαφορετικός, αλλά εδώ».

Αδελφός Σουμάχερ: Τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Ο αδερφός του Ραλφ, πρώην νικητής αγώνων F1, εν τω μεταξύ παραδέχτηκε αυτή την εβδομάδα ότι «τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά».

«Μου λείπει ο Μίκαελ των παλιών ημερών. Η ζωή είναι άδικη κατά καιρούς. Ο Μίκαελ ήταν πολύ τυχερός σε όλη του τη ζωή. Αλλά τότε υπήρξε αυτό το τραγικό ατύχημα» δήλωσε. Ο 48χρονος επιχειρηματίας πρόσθεσε: «Ευτυχώς, η προηγμένη ιατρική επιστήμη παρέχει πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως παλιά».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995 και το ζευγάρι έχει μαζί δύο παιδιά – μια κόρη την Gina-Maria και τον γιο Mick – ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε οδηγός F1.

Ο Σουμάχερ κέρδισε διαδοχικούς τίτλους το 1994 και το 1995 με τον Μπέννετον προτού κερδίσει πέντε σερί με τη Ferrari από το 2000 έως το 2004. Επέστρεψε στο άθλημα έπειτα από μια σύντομη αποχώρηση το 2010 και πέρασε τρεις σεζόν με τη Mercedes πριν αποσυρθεί το 2012 – ένα χρόνο πριν από το φρικτό ατύχημα του στο σκι.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα