Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά (vid)

 Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά (vid)

Καλά νέα για τον καιρό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου από τον Σάκη Αρναούτογλου. Είναι η νέα πρόγνωση για τον καιρό που θα έχουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πολλούς να κάνουν σχέδια για αποδράσεις. Αναλυτικά ο καιρός για τις επόμενες ημέρες. Για την Παρασκευή (29/12), αραιές συννεφιές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς όμως φαινόμενα, εκτός από τα δυτικά – νοτιοδυτικά. Εκεί, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές κατά τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικότερα για την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο στα 2 με 4, τοπικά έως και 5, μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ.

Ξεκινώντας η ημέρα, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στο μηδέν στα ηπειρωτικά και υπό του μηδενός στους ορεινούς όγκους, όμως μέσα στην ημέρα θα δούμε θερμοκρασίες της τάξεως των 17 και 18 βαθμών Κελσίου στα κεντρικά και τα νότια.

Για την Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια αρχικά, και από το μεσημέρι και αργότερα κάποιες αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν πιο νότιοι στα ανατολικά και πιο δυτικοί στα δυτικά, στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία αρχικά θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με κάποιες τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, ενώ το βράδυ και σταδιακά θα συννεφιάσει αρκετά.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 6 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός παραμονή Πρωτοχρονιάς

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2023 ο καιρός θα είναι αρκετά μαλακός, αλλά με περισσότερη συννεφιά. Όσο για τις θερμοκρασίες, αυτές θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Σχετικά Άρθρα