ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία από την πολυήμερη απουσία Κασσελάκη λίγο πριν από το Συνέδριο και τις κρίσιμες Ευρωεκλογές

 ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία από την πολυήμερη απουσία Κασσελάκη λίγο πριν από το Συνέδριο και τις κρίσιμες Ευρωεκλογές

Νέες αντιδράσεις και προβληματισμό φέρνει στον εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό λίγο πριν από τη διεξαγωγή στον ΣΥΡΙΖΑ και ενώ είναι σε εξέλιξη οι προσυνεδριακές διαδικασίες την ώρα που εξακολουθούν να καταγράφονται χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις. Τώρα πια οι αντιδράσεις προκύπτουν και από τους «προεδρικούς» που ανησυχούν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα περάσει σε Τέξας και Μισισίπι τις μέρες των εορτών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε ταξιδέψει στο Παρίσι. Αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά την Πρωτοχρονιά και στα Θεοφάνια αναμένεται να μεταβεί στο Φανάρι, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  • Τελευταίο από τα στελέχη που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ήταν ο Χρίστος Σπίρτζης, ο οποίος μιλώντας για το διάστημα εν όψει των ευρωεκλογών εμφανίστηκε προβληματισμένος για την έλλειψη πολιτικού στίγματος του κόμματος.

Οι υποσχέσεις για «εξάλειψη της αστεγίας» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και η επίσκεψη στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν φτάνουν για να καλύψουν τις αντιδράσεις.

Η τακτική του κ. Κασσελάκη να δημιουργεί γεγονότα με τον ίδιο στο προσκήνιο, με το επιχείρημα ότι δικός του στόχος είναι να βρίσκεται ανάμεσα στο λαό και να ακούει τα προβλήματά του χωρίς την «παρεμβολή» του κόμματος, ούτε αποτελεσματική είναι ούτε καθησυχάζει στελέχη και ψηφοφόρους.

Οι επισκέψεις εκ μέρους του κ. Κασσελάκη με τον σύντροφό του Τάιλερ που συνεχίστηκαν τις προηγούμενες μέρες προκάλεσαν αρνητικά σχόλια

Με τον νέο χρόνο αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς οι εκλογές απέχουν έξι μήνες και αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της νέας ηγεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει σειρά περιφερειακών συνεδρίων ανά την επικράτεια, ενώ παράλληλα θα τρέχουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες. Το ίδιο το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ θα πρέπει να πάρουν μπροστά τα think tanks στα οποία έχει επενδύσει ο κ. Κασσελάκης, όπως και οι καμπάνιες για ακρίβεια, στέγαση κ.ά.

«Χρειάζεται σαφές πολιτικό στίγμα, τα think tanks δεν φτάνουν», ήταν και το τελευταίο μήνυμα του Θανάση Καρτερού, μέσω του άρθρου του στην «Αυγή», προς τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος έβαλε στην εξίσωση και τον λίγο χρόνο που έχει στη διάθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές, στέλνοντας το μήνυμα ότι νέοι πειραματισμοί και άστοχες ενέργειες θα στοιχίσουν.

Ο προβλημαστισμός είναι πώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο χρόνο θα βγάλει προς τα έξω το νέο, «φρέσκο» πρόσωπο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, προκειμένου να αρχίσει να «κερδίζει» κόσμο στην κοινωνία.

Και σε αυτό προφανώς στοχεύουν οι τελευταίες εμφανίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με δράσεις όπως η στήριξη των αστέγων ή η επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς και η τελευταία προσπάθεια αντιπολίτευσης σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως η ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων προκάλεσε σύγχυση στέλνοντας για ακόμη μία φορά αντιφατικά μηνύματα.

Σχετικά Άρθρα