ΣΟΚ: Νεκρός οσκαρικός ηθοποιός – Θρίλερ με την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών- Πρωταγωνιστής στα βραβευμένα “Παράσιτα”

 ΣΟΚ: Νεκρός οσκαρικός ηθοποιός – Θρίλερ με την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών- Πρωταγωνιστής στα βραβευμένα “Παράσιτα”

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε σε πάρκινγκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας ο ηθοποιός Lee Sun-kyun που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για τον ρόλο του στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Παράσιτα». Ο Lee, 48 ετών, βρέθηκε αφού η σύζυγός του ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε φύγει από το σπίτι και είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ήταν υπό αστυνομική έρευνα για την φερόμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ψυχοτρόπων ναρκωτικών.

Το σκάνδαλο κατέστρεψε την εικόνα του, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με αρκετά νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λι είχε ανακριθεί τρεις φορές από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων για 19 ώρες το Σαββατοκύριακο. Ο ηθοποιός είχε πει ότι εξαπατήθηκε να πάρει ναρκωτικά από μια οικοδέσποινα ενός μπαρ, η οποία στη συνέχεια προσπάθησε να τον εκβιάσει, ανέφερε το Yonhap.

  • Μίλησε εν συντομία σε δημοσιογράφους στα τέλη Οκτωβρίου προτού εισέλθει σε ένα αστυνομικό τμήμα του Ίντσεον για να συναντηθεί με τους ερευνητές.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που προκάλεσα μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς ανθρώπους με το να εμπλακώ σε ένα τόσο δυσάρεστο περιστατικό», είπε τότε, προσθέτοντας, «Λυπάμαι για την οικογένειά μου, η οποία υπομένει τόσο δύσκολο πόνο αυτή τη στιγμή».

  • Απόφοιτος του διάσημου Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών της Νότιας Κορέας, ο Λι έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός το 2001 σε μια τηλεοπτική κωμική σειρά με τίτλο Lovers.

Αργότερα κέρδισε την αναγνώριση για τις ερμηνείες του σε διάφορους ρόλους, αλλά παγκοσμίως, έγινε περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του πλούσιου και ρηχού πατριάρχη στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 2019 Parasite του σκηνοθέτη Bong Joon-ho.

  • Η Νότια Κορέα έχει σκληρούς νόμους για τα ναρκωτικά και τα εγκλήματα ναρκωτικών συνήθως τιμωρούνται με τουλάχιστον έξι μήνες φυλάκιση ή έως και 14 χρόνια για υποτροπιάζοντες και εμπόρους.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών — σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.

Σχετικά Άρθρα