Σακελλαροπούλου για επισμηναγό: “Η πατρίδα θρηνεί” – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

 Σακελλαροπούλου για επισμηναγό: “Η πατρίδα θρηνεί” – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πενθούμε για τον θάνατο ενός υπερασπιστή των ουρανών μας, του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, μετά από πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας. Ενός ακόμη ιπτάμενου που έχασε τη ζωή του σε ένα αδόκητο, τραγικό δυστύχημα εν ώρα καθήκοντος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και συναδέλφους του. Η πατρίδα θρηνεί μαζί τους”, ανέφερε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις– από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

Σχετικά Άρθρα