Ρέντης: Από ανακοπή ο θάνατος του αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Σε ποιο στάδιο είναι οι έρευνες για τους δράστες

 Ρέντης: Από ανακοπή ο θάνατος του αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Σε ποιο στάδιο είναι οι έρευνες για τους δράστες

Πέθανε ο  31χρονος αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στη μηριαία αρτηρία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη. Νοσηλευόταν πάνω από 20 ημέρες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ήταν εγκεφαλικά νεκρός και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αναφέρει:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η δικογραφία για τα επεισόδια στου Ρέντη συνεχίζει να συντάσσεται από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 25 άτομα, τα οποία πήραν μέρος στα επεισόδια.

Αυτά τα άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν κληθεί για κατάθεση από την Ασφάλεια Αττικής και φέρεται να είχαν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους  στα επεισόδια της Πέμπτης. Ωστόσο, είχαν διευκρινίσει πως δεν ήταν στα άτομα που είχαν στα χέρια τους φωτοβολίδες, μολότοφ και κροτίδες.

Περιγράφουν τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, αλλά διευκρίνισαν πως όλοι τους φορούσαν full face, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν καθαρά τα πρόσωπά τους. 

Πέντε άτομα ζητούν να μπουν σε προστασία μαρτυρών

Παράλληλα, σύμφωνα με το Open, υπάρχουν πέντε άτομα που κατηγορούνται πως συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη και έχουν ζητήσει να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, για να μπορούν να καταθέσουν χωρίς φόβο.

Οικονόμου: “Ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων”

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού, που άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζει πως «σύλληψη όλων των εμπλεκομένων» αποτελεί τον «ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του».

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου. Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε» επεσήμανε ο υπουργός.

«Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Αφού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια «στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους» και σε «όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας», επεσήμανε πως «για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛΑΣ όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία». 

«Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα» σημείωσε και καταλήγοντας ανέφερε:

«Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του». 

Σχετικά Άρθρα