Προς εξυγίανση τα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης δανείζει το κόμμα για να βγουν πέρα οι τρέχουσες υποχρεώσεις

 Προς εξυγίανση τα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης δανείζει το κόμμα για να βγουν πέρα οι τρέχουσες υποχρεώσεις

Το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά άδειο, καθώς η επιχορήγηση έχει μειωθεί δραματικά μετά τη μείωση των εκλογικών ποσοστών, ενώ οι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια παραμένουν δυσθεώρητες. Ο πρόεδρος του κόμματος ενημερώνεται ενημερώνεται διαρκώς για την (άσχημη) οικονομική κατάσταση και ζήτησε πλήρη καταγραφή των αναγκών.

Αποφάσισε δε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, να αναλάβει ο ίδιος την επίλυση του προβλήματος σε αυτή τη φάση, ώστε να μην μείνουν εκκρεμότητες με το κλείσιμο της χρονιάς – κυρίως να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βοηθήσει ο ίδιος για να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αυτές τις μέρες και μέχρι τέλος της χρονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που απαιτείται να συμπληρωθεί αποτυπώνεται σε εξαψήφιο νούμερο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αυτά τα χρήματα με τη μορφή δανεισμού. Η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται δωρεές στα κόμματα άνω των 20.000 ευρώ κι έτσι το δάνειο είναι μονόδρομος έως ότου εκπονηθεί και εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών της Κουμουνδούρου, υπό τις νέες συνθήκες κρατικής επιχορήγησης και διάσπασης.

  • Πρέπει για παράδειγμα να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ της κυβέρνησης το ακριβές ποσό που θα πάρει η Κουμουνδούρου ως κρατική επιχορήγηση, έτσι ώστε ο κ. Κασσελάκης και οι συνεργάτες του να προσδιορίσουν και τις κινήσεις, που θα χρειαστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μειωμένο ποσό πάντως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μετά τα άσχημα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές και αυτοδιοικητικές).

Τη μερίδα του λέοντος την αποσπούν τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπτύχθηκαν έντονα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Κασσελάκης επιδιώκει να εξυγιάνει αυτό το πεδίο, ώστε να μην απορροφούν τεράστια δαπάνη, που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Σχετικά Άρθρα