Πορτοσάλτε για Σόιμπλε: Δεν συμπεριφέρθηκε σκληρά στην Ελλάδα. Τήρηση κανόνων ήθελε

 Πορτοσάλτε για Σόιμπλε: Δεν συμπεριφέρθηκε σκληρά στην Ελλάδα. Τήρηση κανόνων ήθελε

Το δικό του σχόλιο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε στον ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε. «Μας ήθελε μέσα σε κανόνες. Εντός ευρωζώνης με τους κανόνες της εποχής. Αυτοί οι κανόνες χαλάρωσαν αρκετά στη συνέχεια… Δηλαδή ο Ντράγκι μοίραζε χρήμα κι εμείς κοιτούσαμε αλλού, το 2015-19 μοίραζε χρήμα κι εμείς κρατούσαμε ομπρέλα!» είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Και πρόσθεσε: «Γεγονός είναι ότ αυτός ο άνθρωπος κατά τη δική μου γνώμη δεν συμπεριφέρθηκε σκληρά στην Ελλάδα. Τήρηση κανόνων (ήθελε). Αν δεν σου αρέσει ο κανόνας είναι μια άλλη ιστορία, κάνεις κριτική στον κανόνα. […] Αφού ήσουν εκτεθειμένος ρε αδελφέ τι να κάνουμε; Εσύ τη δεδομένη χρονική στιγμή βρέθηκες να είσαι με ένα έλλειμμα στον λαιμό, πάνω από τον λαιμό σου…».

Και συνέχισε: «Εμείς εφαρμόσαμε οκτώ χρόνια ένα μνημόνιο και ειδικά με την εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ μέχρι κεραίας, ήμασταν χαζοί που το τραβήξαμε ακορντεόν οκτώ χρόνια ενώ με τρία καθαρίζαμε. Αν το πολιτικό μας προσωπικό ήταν στοιχειωδώς σοβαρό -και αναφέρομαι στα κυρίως στα ακραία κομμάτια του, συμπεριλαμβάνω τον ΣΥΡΙΖΑ στα ακραία κομμάτια– αν στοιχειωδώς συμπαρατασσόταν και αν είχε το θάρρος και τη γνώμη ο βαλλόμενος εκείνη την εποχή Γιώργος Παπανδρεου να εφαρμόσει το πρώτο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και όλη η παρέα (να φέρει)άλλα 100 δισ. άλλο μνημόνιο. […]»

«Στο τέλος του 14 η οικονομία είχε γυρίσει, άρα είχε σωθεί. (Στο πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ) δώσαμε άλλα 100 δισ., η κρατική περιουσία μπήκε ενέχυρο για 100 χρόνια. Η ιστορία μνημονίου είχε λήξει, απέμενε το μέηλ Χαρδούβελη και θα μπορούσαν την ώρα που φέρανε το τρίτο μνημόνο και βάλανε τον Κατρούγκαλο να κόψει συντάξεις… -αντί για 100 δισ. είχαν υπόλοιπο δυο δισ. – να το έκλειναν και θα τους έμενε η ανάπτυξη στα χέρια. Θα είχαμε τελειώσει. […]

«Απορώ πώς ακόμη και 13 χρόνια μετά έχουμε πρόβλημα με την πραγματικότητα και θα βγω εγώ κακός στην ιστορία…» κατέληξε ο σχολιαστής του ΣΚΑΪ.

Σχετικά Άρθρα