Νέα Σμύρνη: “Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, ήταν ατύχημα”, λέει η μητέρα των δύο αδερφών – Με ποινικό παρελθόν ο αδελφοκτόνος

 Νέα Σμύρνη: “Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, ήταν ατύχημα”, λέει η μητέρα των δύο αδερφών – Με ποινικό παρελθόν ο αδελφοκτόνος

Τη δικιά της εκδοχή για το τι συνέβη στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης έδωσε η μητέρα του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του το βράδυ της Τρίτης (26/12). «Όλα ήταν ένα ατύχημα. Τσακώθηκαν για μια μπλούζα. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας», δήλωσε σήμερα στο Live News, ξεσπώντας σε λυγμούς, η μητέρα του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδερφό του. «Ήταν μία κακή στιγμή», είπε η μητέρα του 18χρονου αδερφοκτόνου.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία σε βάρος του 18χρονου που ομολόγησε ότι τραυμάτισε θανάσιμα με ένα ψαλίδι τον μικρότερο αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο 18χρονος φέρεται να κατάφερε θανάσιμο πλήγμα με ψαλίδι στο στήθος του αδελφού του μετά από καυγά που είχαν όταν το θύμα πήρε μία μπλούζα του χωρίς να τον ρωτήσει.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Πάντως σύμφωνα με το ieidiseis, παρά το νεαρό της ηλικίας του ο δράστης είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστεία. Αυτό δείχνει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, ότι ο 18χρονος «είχε παραβατική συμπεριφορά και προ της διάπραξης του εγκλήματος». Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν ήταν η πρώτη φορά που επιτέθηκε στον 16χρονο. 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

«Το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου ο 16χρονος βρισκόταν μέσα στο σπίτι μαζί με τον 18χρονο αδερφό του, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους και την 20χρονη σύντροφο του 18χρονου.

Στις 19:30 της ιδίας, τα αδέλφια διαπληκτιστηκαν για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα σχετικά με τα ρούχα τους (μία μπλούζα). Στη συνέχεια, και παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άσκησαν σωματική βία ο ένας στον άλλον με γροθιές και κλωτσιές. Ο καβγάς κλιμακώθηκε και ο 18χρονος, αφού βρήκε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τους, κυνήγησε τον 16χρονο, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στο χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα. Ο 18χρονος, άνοιξε την διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και με το ψαλίδι που είχε πάνω του, τραυμάτισε σοβαρά στην περιοχή του στήθους τον αδερφό του.

Η σύντροφος του δράστη κάλεσε το Ε.Κ.Α.Β. το οποίο έφτασε στην οικία, όπου παρασχέθηκαν στον 16χρονο οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΙΚΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στην αναφορά τους οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σημείωσαν ότι από την πλευρά τους έφτασαν στο σπίτι στις 20:45 όταν και είδαν το θύμα αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του στο πάτωμα της κουζίνας, ενώ το πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, βρέθηκε το μοιραίο ψαλίδι με μαύρη και κόκκινη λαβή, στην αιχμή του οποίου υπήρχε αίμα.

Ο 18χρονος ομολόγησε το έγκλημα και κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θα οδηγηθεί με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία ενώπιον κ. Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης σήμερα το πρωί».

Σχετικά Άρθρα