Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου στο Κοκκινοχώρι για το τελευταίο αντίο

 Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου στο Κοκκινοχώρι για το τελευταίο αντίο

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφεται σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή έφτασε λίγο πριν τις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος. Το «παρών» στο τελευταίο αντίο δίνουν από το πρωί πάρα πολλοί φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που αγάπησαν τη βαριά και γεμάτη από συναίσθημα φωνή του. Κάποιοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια.

Καθ’ όλη την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Τιμής Ένεκεν, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του Βασίλη Καρρά θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Πραγματικότητα θα γίνει η μεγάλη συναυλία που ήθελε ο «άρχοντας» του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλης Καρράς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του μεγάλου ερμηνευτή.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αραμπατζής, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο του Βασίλη Καρρά, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα.

«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του λαϊκού τραγουδιού, με βοήθησε πολύ, τον αγαπάμε πολύ. Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος», δήλωσε ο τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου.

«Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά και ως άνθρωπος, είχα την τύχη να γνωρίσω και τις δύο πλευρές», είπε ο Χρήστος Μενιδιάτης.

«Ο Βασίλης ήταν άρρωστος με τη μουσική, σε βαθμό που δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Όταν είχαμε πάει Αμερική και όλοι βγαίναμε έξω, ο Βασίλης καθόταν στο ξενοδοχείο και έγραφε κομμάτια», είπε χαρακτηριστικά μέλος της ορχήστρας του λαϊκού ερμηνευτή.

Πάολα και Ρέμος στην ταφή του 

Το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος δίνουν από το πρωί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές του καλλιτέχνη.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που βρίσκεται στο Κοκκινοχώρι Καβάλας είναι και αρκετοί επώνυμοι.

Η Πάολα, που συνεργάστηκε για χρόνια με τον Βασίλη Καρρά έφτασε συγκινημένη στον τόπο καταγωγής του καλλιτέχνη συνοδευόυμενη από τον πρώην συζύγο και πατέρα του παιδιού της Φώτη Ζογλοπίτη (δεξιά). Δίπλα της είναι και ο νυν σύντροφος της τραγουδίστριας (αριστερά).

Σχετικά Άρθρα