Έκκληση από φιλοζωικές οργανώσεις: Μην πετάτε πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

 Έκκληση από φιλοζωικές οργανώσεις: Μην πετάτε πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς, ζητώντας να γίνει ρίψη μόνο όσων δεν κάνουν κρότο, καθώς επηρεάζουν πάρα πολύ αρνητικά τα ζώα. Η Μάρθα Δημοπούλου από τη γενική γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς είπε στο Action24 πως «η αλήθεια είναι ότι το θέμα των πυροτεχνημάτων απασχολεί την γενική γραμματεία, όχι μόνο τις φιλοζωικές οργανώσεις. Τα πυροτεχνήματα προκαλούν πολλά προβλήματα, όχι μόνο στα ζώα αλλά σε ηλικιωμένους και παιδιά που μπορεί να έχουν θέματα να αντιμετωπίσουν».

«Ως ειδική γραμματεία ζητήσαμε από τους δήμους να χρησιμοποιήσουν αθόρυβα πυροτεχνήματα και έτσι θα κινηθούμε για να υπάρχουν μόνο αθόρυβα τα επόμενα χρόνια», είπε.

«Τα πυροτεχνήματα χωρίς θόρυβο παράγουν την ίδια αίσθηση, οπτικά είναι ίδια. Το κακό που προκαλεί ο κρότος είναι μεγαλύτερο», σημείωσε η κ. Δημοπούλου.

Τα πυροτεχνήματα δημιουργούν τεράστια προβλήματα

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις», Νατάσα Μπομπολάκη, είπε πως τα «πυροτεχνήματα δημιουργούν τεράστια προβλήματα όχι μόνο στα κατοικίδια αλλά και στα πουλιά τα οποία από το έντονο στρες φεύγουν από τη φωλιά τους και δεν γυρνούν ποτέ, πέφτουν πάνω σε κτήρια και πεθαίνουν τα μωρά τους. Τα άλογα προσπαθούν να πηδήξουν τις περιφράξεις και σκοτώνονται και δημιουργούν τροχαία».

«Τα χημικά σωματίδια από τα πυροτεχνήματα περιέχουν ουσίες που προκαλούν αναπνευστικά σε ανθρώπους με άσθμα αλλά και ζώα. Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση, ειδικά για την Αττική, προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που προάγει τον πολιτισμό και την κυβέρνηση να καθιερώσει όπως στην Ιταλία τα πυροτεχνήματα χωρίς κρότο», επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα