2023: Ο ελληνικός αθλητισμός εξακολουθεί να μας χαρίζει επιτυχίες – Οι διακρίσεις των ελλήνων αθλητών και οι προσδοκίες

 2023: Ο ελληνικός αθλητισμός εξακολουθεί να μας χαρίζει επιτυχίες – Οι διακρίσεις των ελλήνων αθλητών και οι προσδοκίες

Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Τζένγκο, Κορακάκη, Εθνική ανδρών πόλο είναι μόνο κάποιοι απ’ αυτούς που σκαρφάλωσαν στο πιο ψηλό βάθρο. Ο ελληνικός αθλητισμός είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία μπορούμε με χαρά να περηφανευόμαστε. Να γεμίζουμε αισιοδοξία ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας οι έλληνες αθλητές θα εξακολουθήσουν να μας χαρίζουν επιτυχίες. Το 2023 γέμισαν νίκες τα γαλόνια τους, πετυχαίνοντας τη μία διάκριση μετά την άλλη. Κορυφαίοι και για φέτος αναδείχθηκαν ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ως ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια, αντίστοιχα, στη «Γιορτή των Κορυφαίων», του Συνδέσμου των αθλητικών δημοσιογράφων.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος 2023 και «ασημένιος» το 2022, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι σημειώνει σερί νίκες. Το 2018 και το 2022 αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου, ενώ ήταν «χρυσός» στο Ευρωπαϊκό Κλειστού και τις χρονιές 2019 και 2021. Το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένει χρυσός στις καρδιές όλων για το ήθος που επιδεικνύει.

  • Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για τρίτη διαδοχική χρονιά

Χρυσή στις καρδιές μας και η Αντιγόνη. Η δίκη μας Αντιγόνη, από την Καρδίτσα, που μεγάλωσε μέσα στο τσιπουράδικο της οικογένειάς της, σέρβιρε και σερβίρει ακόμη ανάμεσα στις προπονήσεις της. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στα 35χλμ Βάδην ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της Ελληνίδας βαδίστριας μέσα στο 2023.

Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στις γυναίκες Κ23 με βολή στα 60,73 χαρίζοντας στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στην 14η στάση στην ιστορία του θεσμού. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ένα χρόνο από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών και δύο από το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20 και το χάλκινο στο στο Παγκόσμιο Κ20 πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη σημαντική διάκριση.

Την καλύτερη σεζόν του είχε φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού έφτασε τις 300 νίκες καριέρας και ξεπέρασε τις 50 για τέταρτη σεζόν και τρίτη συνεχόμενη. Ο Έλληνας τενίστας γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις, αφού μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, από το 2018, έχει 15 συμμετοχές σε ημιτελικά ATP-1000.

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών του πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος αναδείχθηκε «ασημένιος» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι.

Το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον έκτο διαδοχικό τελικό της μεγάλης αθλητικής καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυμναστικής. Ραντεβού στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι!

Το χρυσό κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς της Κρακοβίας. Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες για την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο το 2015 στο Μπακού, στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. και ένα χρυσό (πιστόλι 25μ.) και ένα ασημένιο (αεροβόλο 10μ.), τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μινσκ.

Η 26χρονη Άννα Ντουντουνάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης σε 25άρα πισίνα και στα 50μ. πεταλούδα. Μάλιστα, έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ!

Το 2023 κλείνει όμορφα και για την κορυφαία τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, η οποία κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της (WTA1000) και έγραψε ιστορία στο Μεξικό. Κατά τη βράβευση, η κορυφαία Σάκκαρη μας συγκίνησε όλους αφιερώνοντας τον τίτλο στον παππού της, όπως είπε, «που χάσαμε πέρυσι».

Σχετικά Άρθρα