Ένα δάκρυ για τον Βασίλη Καρρά: Συγκινητικές στιγμές στην εξόδιο ακολουθία- Την Τετάρτη η κηδεία

 Ένα δάκρυ για τον Βασίλη Καρρά: Συγκινητικές στιγμές στην εξόδιο ακολουθία- Την Τετάρτη η κηδεία

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών από το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία. Το προαύλιο, όπως και οι δημόσιοι χώροι γύρω από τον Ιερό Ναό, είχαν κατακλυστεί από χιλιάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά που περιμέναν στη σειρά για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ καθώς στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περίπου 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να τον αποχαιρετήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του ερμηνευτή θα γίνει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στο χωριό του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Πολιτικοί και καλλιτέχνες έδωσαν το παρών

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Βόλου και κουμπάρος του, Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Άντζελα Δημητρίου, μεταξύ άλλων.

argiros_04d44.JPG

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Βασίλη Καρρά, ενός πολύ μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει στον συνάνθρωπο του. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε «είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε σήμερα τη μνήμη του, το τι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή», είπε.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του Βασίλη Καρρά, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα τον Ιούλιο.

Η Άντζελα Δημητρίου, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε «με τον Βασίλη ήμασταν σαν αδέλφια, είναι πολύ περίεργη μέρα».

Ο Πέτρος Ιακωβίδης τόνισε πόσο μεγάλη βοήθεια παρείχε στους νέους ο Βασίλης Καρράς. «Βοηθούσε πολύ τους νέους καλλιτέχνες, μέσα από συμβουλές, στα μαγαζιά».

Το «παρών», έδωσε και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης που όπως δήλωσε, «Σήμερα είναι δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, ευχόμαστε καλό παράδεισο. Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισε».

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του Βασίλη Καρρά

Υποβασταζόμενες έφτασαν στον Ιερό Ναό του Θεού Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη, η σύζυγος και η κόρη του Βασίλη Καρρά.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, karfitsa.gr, μητέρα και κόρη με δάκρυα στα μάτια έφτασαν στην εκκλησία, όπου εκτίθεται η σορός του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ η Ειρήνη έπεσε στην αγκαλιά γνωστών και φίλων που την πλησίασαν.

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί από τις 8 το πρωί, στην εκκλησία, σε βαρύ κλίμα και κρατώντας λευκά λουλούδια, με τους πολίτες να περιμένουν στην ουρά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 70 ετών.

Σχετικά Άρθρα