Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό -Αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα

 Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό -Αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε νωρίτερα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίλεφελντ στη Γερμανία, λόγω απειλής για βόμβα. Τελικά, αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα και έληξε ο συναγερμός, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιος μηχανισμός. Τα δρομολόγια των τρένων αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου το βράδυ αναφέρει η BILD.

Νωρίτερα όπως μετέδωσε η BILD, συναγερμός σήμανε το απόγευμα στις Αρχές λόγω απειλής για βόμβα. Ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και διεξήγαγαν έρευνες σε όλους τους χώρους.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έδωσε συμβουλές στους ταξιδιώτες που βρίσκονται στον σταθμό, ανακοινώνοντας το εξής: «Όλα τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω από το οδόφραγμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό θα πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Προς το παρόν δεν θα υπάρχει κανένα τρένο από το Μπίλεφελντ».

Η Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού στον απόηχο του μακελειού στην Πράγα αλλά και λόγω έντονων φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές.

Σχετικά Άρθρα