Καλύβια: Ο 71χρονος αιμόφυρτος προσπαθούσε να ξεφύγει -“Μας κακοποιούσε”, είπε ο 16χρονος – Απολογείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

 Καλύβια: Ο 71χρονος αιμόφυρτος προσπαθούσε να ξεφύγει -“Μας κακοποιούσε”, είπε ο 16χρονος – Απολογείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο 16χρονος που σκότωσε με μαχαίρια τον 71χρονο πατέρα του στο σπίτι τους στα Καλύβια. Ο ανήλικος πέρασε, το πρωί, την πόρτα του Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο 16χρονος επέστρεψε από βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν περίπου στις 21:20 όταν ο 71χρονος επέστρεψε στο σπίτι. Στην είσοδο του πρώτου ορόφου τον περίμενε ο 16χρονος κραδαίνοντας μαχαίρια. Τη στιγμή που το θύμα μπήκε στο σπίτι του επιτέθηκε, καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα σε θώρακα, λαιμό και πρόσωπο.

Ο 71χρονος προσπάθησε να φύγει, κατεβαίνοντας τη σκάλα, μέχρι που κατέληξε στον αύλειο χώρο. Εκεί, εντοπίστηκε η σορός του.

Ο 16χρονος, μετά το έγκλημα, ενημέρωσε τηλεφωνικά ένα φιλικό του πρόσωπο και τη μητέρα του για την πράξη του.

Στο σπίτι στα Καλύβια έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι και μετέφεραν τον δράστη στην ΥΑΝΑΑ, όπου συνελήφθη.

Στον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαχαίρι, μία λάμα μαχαιριού και μία λαβή. Τα κατασχεθέντα, αλλά και τα ρούχα του 16χρονου θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

” Ήμουν εν βρασμώ, φέρεται να είπε ο 16χρονος”

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε ο δράστης, ο ίδιος, ο 19χρονος αδελφός του και η μητέρα τους είχαν υποστεί επί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα.

«Μας κακοποιούσε χρόνια, είχε προσβλητική συμπεριφορά. Η μητέρα και ο αδελφός μου είχαν φύγει από το σπίτι. Περίμενα να ενηλικιωθώ να φύγω και γω. Δεν άντεξα και τον σκότωσα», φέρεται να είπε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να είπε στις Αρχές ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής», ενώ φαίνεται από τις εξετάσεις ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Σχετικά Άρθρα